ΟΠΑΠ: Προτεραιότητα VLTs και Λαχεία

Την έναρξη λειτουργίας των VLTs και το επαναλανσάρισμα των Λαχείων και του Ξυστό στην ελληνική αγορά, έθεσε ως προτεραιότητα για τον ΟΠΑΠ ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Kamil Ziegler μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου 2013.

Ο κ. Ziegler έθεσε ως στόχους την κυκλοφορία των Λαχείων στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014 και την έναρξη λειτουργίας των πρώτων VLTs το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού παραδέχτηκε πως υπάρχουν καθυστερήσεις και στα δύο project που οφείλονται σε σειρά παραγόντων, με βασικότερο την αργοπορία που υπήρξε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του 33% του ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ωστόσο διαβεβαίωσε πως όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της εταιρείας έχουν επικεντρωθεί στην προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Για τα VLTs τόνισε πως ο ΟΠΑΠ αποπλήρωσε το προηγούμενο διάστημα την εναπομείνασα οφειλή (ύψους 86 εκατ. ευρώ) προς το Δημόσιο για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας των 35 χιλιάδων παιγνιομηχανημάτων, ενώ εκτίμησε πως οι πρώτες προσκλήσεις ενδιαφέροντος για το project θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές του 2014. Παράλληλα, σημείωσε πως η εταιρεία αξιολογεί το βέλτιστο μοντέλο διάθεσης των VLTs και ανάπτυξης του δικτύου των gaming halls.

Όπως ανέφερε ο κ. Ziegler, το μοντέλο που είχε αρχικά αποφασιστεί για την ανάπτυξη των VLTs θεωρείται από τη νέα διοίκηση ως υψηλού κόστους και ήδη εξετάζεται σειρά αλλαγών. Όπως τονίστηκε, είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες για μεγάλη συμμετοχή του ΟΠΑΠ στην επένδυση των gaming halls και τελικώς η συμμετοχή του οργανισμού θα είναι μικρότερη.

Για τα λαχεία ο επικεφαλής του οργανισμού σημείωσε ότι υπάρχει πολύ στενή συνεργασία του ΟΠΑΠ με τους συνεταίρους του προκειμένου να επιτευχθεί το χρονοδιάγραμμα επανακυκλοφορίας τους στην αγορά, ενώ για το ζήτημα των συμβάσεων που έχει υπογράψει  η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ διευκρίνισε πως η Emma Delta εξ΄ αρχής είχε διατυπώσει τις θέσεις της για αυτές.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού εμφανίστηκε αισιόδοξος, για την πορεία των μεγεθών τονίζοντας πως μέσω της βελτίωσης της παραγωγικότητας και εκμεταλλευόμενοι τις νέες ευκαιρίες, η τάση σταθεροποίησης των μεγεθών θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Παράλληλα, επανέλαβε πως η διοίκηση διατηρεί αμετάβλητο το στόχο για τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 242 εκατ. ευρώ για το 2013.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα