Οργιάζει ο Σταφυλίδης στην Μπουντεσλίγκα!

Μάλλον δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τι ακριβώς κάνει ο Κώστας Σταφυλίδης σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, το γερμανικό. Η αλήθεια είναι ότι φοράει τη φανέλα μιας… αντιεμπορικής ομάδας, καθώς πολλοί ίσως να μη γνωρίζουν ότι η Άουγκσμπουργκ αγωνίζεται εδώ και πέντε χρόνια στην Μπουντεσλίγκα, ενώ και η θέση του στον αγωνιστικό χώρο –αυτή του ακραίου μπακ– δεν είναι και από τις πιο πολυδιαφημιζόμενες, ωστόσο ο 234χρονος αμυντικός μας κλέβει πραγματικά τις εντυπώσεις.

Εδώ και δύο χρόνια είναι βασικό στέλεχος της ομάδας της Βαυαρίας και μάλιστα φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ της Άουγκσμπουργκ με τέσσερα γκολ. Πραγματικά φανταστικό επίτευγμα για ακραίο μπακ! Δεν είναι, όμως, μόνο τα τέρματα που σημειώνει. Ο Κώστας Σταφυλίδης είναι σταθερότατος στα καθήκοντά του, ένας ποδοσφαιριστής που προσφέρει ενέργεια και που βοηθά αμυντικά μια ομάδα που, αν και παλεύει για την παραμονή, έχει την καλύτερη άμυνα των εννέα ουραγών ομάδων της βαθμολογίας. Με λίγα λόγια βοηθά και αμυντικά και επιθετικά.

 

Έχει όλο το μέλλον μπροστά του

 

Πέραν των φανταστικών του επιδόσεων, πρέπει κανείς να αναλογιστεί πώς τα καταφέρνει όλα αυτά σε ηλικία 23 ετών. Με λίγα λόγια, έχουμε πολλά ακόμη να δούμε από τον Κώστα, ο οποίος, φυσικά, έχει καθιερωθεί και στην Εθνική μας ομάδα (15 συμμετοχές) όπου και εκεί δείχνει επιθετικές αρετές, καθώς έχει ήδη σημειώσει δύο γκολ! Στο σημερινό ματς με το Βέλγιο αναμένεται να έχει αρκετή δουλειά και μακάρι να βοηθήσει προκειμένου να αποσπάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το συμβόλαιό του με την Άουγκσμπουργκ λήγει το καλοκαίρι του 2019, αλλά η λογική λέει πως δεν θα το εξαντλήσει, καθώς ήδη έχει μπει στο μάτι μεγαλύτερων γερμανικών ομάδων. Θυμίζουμε ότι πρώτοι διέγνωσαν το ταλέντο του οι δαιμόνιοι σκάουτερ της Λεβερκούζεν, πριν καν αρχίσει να παίζει στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ (το 2011). Οι Γερμανοί πλήρωσαν 1,5 εκατ. ευρώ στον «Δικέφαλο» και επέλεξαν τέσσερα χρόνια αργότερα να τον παραχωρήσουν στην Άουγκσμπουργκ με 2,5 εκατ., προκειμένου να βγάλουν ένα μικρό κέρδος. Η αξία του σήμερα, όμως, ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να τον προσεγγίσουν και αγγλικές ομάδες, αφού τη σεζόν 2014-15 είχε ένα εξαιρετικό πέρασμα από τη Φούλαμ όπου αγωνίστηκε ως δανεικός.

 

Διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά

Τι κάνει, όμως, τον Κώστα Σταφυλίδη τόσο ξεχωριστό ποδοσφαιριστή; Μα προφανώς ένας συνδυασμός αγωνιστικών χαρακτηριστικών που δεν συνηθίζουν να κουβαλούν ακραία μπακ. Το κορυφαίο, φυσικά, είναι τα στημένα του. Ο Μακεδόνας ποδοσφαιριστής έχει και καλή τεχνική και δύναμη στο πόδι, με αποτέλεσμα να σκοράρει από μακρινές και κοντινές εκτελέσεις φάουλ, άλλοτε βάζοντας πολλή δύναμη και άλλοτε φάλτσα. Σίγουρα δημιουργεί σύγχυση στον αντίπαλο τερματοφύλακα η διπλή του δεξιότητα και δεν είναι τυχαία τα γκολ που έχει σημειώσει με απ’ ευθείας εκτελέσεις.

Επίσης, φοβερό του χαρακτηριστικό είναι η ταχυδύναμη που του επιτρέπει να προωθείται και να επιστρέφει στην άμυνα σαν… κύριος, χωρίς να διακρίνεται κάποια υπερβολική κατανάλωση δυνάμεων.  Επιπλέον, μιλάμε για έναν δυνατό ποδοσφαιριστή που στις προσωπικές μονομαχίες τα πηγαίνει θαυμάσια και όταν αποκτήσει εμπειρία και αρχίσει να αποφεύγει κάποια άγαρμπα φάουλ, τότε θα είναι ακόμη καλύτερος. Η αλήθεια είναι πως για αμυντικός οι πέντε κίτρινες σε 24 παιχνίδια φέτος δεν είναι πολλές.

Τέλος, δεν χρειάζεται να πούμε πως, εκτός από αριστερό μπακ, είναι ικανός να αγωνιστεί φουλ-μπακ, αλλά και αριστερό χαφ, ενώ στην Εθνική έχει αγωνιστεί με επιτυχία και ως αμυντικό χαφ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα