Οργισμένη η Ντόρα: ‘Υβρις η άδεια στον Κουφοντίνα

Την έντονη αντίδραση της εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη για την 48ωρη άδεια που πήρε από τις φυλάκές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Η βουλευτής της Ν.Δ., η οποία είχε χάσει τον άνδρα της Παύλο Μπακογιάννη από τις σφαίρες των τρομοκρατών της 17Ν, άφησε σαφείς αιχμές κατά του συμβουλίου και δη του αντιεισαγγελέα Εφετών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν μπορούσε να κρύψει το θυμό της, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μάλιστα σημείωσε ότι “αυτή τη στιγμή δεν έχω την ψυχραιμία που έχει η οικογένεια μας”. Τόνισε πως ανήκει στην κατηγορία αυτών που είπε η κ. Κούρτοβικ (συνήγορος του Κουφοντίνα) “ότι ασχημονούμε” και υπογράμμισε:

“Είναι ύβρις αυτό που γίνεται”.

“Γιατί φωνάζουμε από το πρωί”, διερωτήθηκε η κ. Μπακογγιάνη. “Το να βλέπεις τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον δικό σου άνθρωπο είναι πολύ δύσκολο”.

Η κ. Μπακογιάννη στη συνέχεια είπε πως εάν ο κ. Κουφοντίνας σεβόταν το νόμο δεν θα έπαιρνε ένα 45άρι πιστόλι και θα αφαιρούσε ζωές και συμπλήρωσε πως ο ίδιος έδωσε το δικαίωμα στον εαυτό του να είναι δικαστής, κριτής και εκτελεστής.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας όμως προχώρησε ένα βήμα παρακάτω αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ώρα και τον τρόπο λήψης της απόφασης για την αποφυλάκιση ενός εκ των ηγετών της 17 Νοέμβρη. Η βουλευτής στράφηκε εμμέσως κατά του αντιεισαγγελέα Εφετών.

“Δεν αποφυλακίζεται ο Κουφοντίνας εν κενώ. Υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Είμαστε σε μία φάση κατά την οποία έχουν αποφυλακιστεί χιλιάδες βαρυποινίτες. Σε μία εποχή που έγινε το χτύπημα στους αστυνομικούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τον αστυνομικό των 800 ευρω που τα φύλαγε.”

“Όταν δίναμε τη μάχη για το νόμο Παρασκευόπουλου στη Βουλή, ήταν η ιστορία του Ξηρού. Ό,τι ακολούθησε είναι η ίδια ιστορία. Για την Ηριάννα, ο υπουργός έκανε εκκλήσεις επί εκκλήσεων όπως και η μισή κυβέρνηση. Για τον Κουφοντίνα βγήκε το Μαξίμου και λέει δεν είχαμε σχέση. Εγώ δεν τους πιστεύω!”

Εξηγώντας την άποψη της η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε πως ο νέος αντιεισαγγελέας που μπήκε έχει άλλη αντίληψη και γι αυτό είπε “ναι” στην αποφυλάκιση, όταν οι προηγούμενες επιτροπές είχαν απορρίψει το αίτημα.

“Ευθέως η κυβέρνηση αυτή αναζητά άλλοθι αριστεροσύνης. Έχει ανάγκη για αυτό και το δίνει με την ανοχή στη βία.Μία βία που κάποτε την πληρώσαμε εμείς, αύριο δεν ξέρω ποιος. Ο Κουφοντίνας δεν είναι ο απλός τρομοκράτης. Είναι αρχηγός, ο ιδεολογικός καθοδηγητής. Είναι αυτός που είπε ότι πήγε σε ταβέρνα και γλένταγε όταν τα δικά μου παιδιά έκλαιγαν.”

Επανήλθε στο θέμα της άρνησης χορήγησης άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν από τις προηγούμενες επιτροπές, τονίζοντας πως κάποιος λόγος υπήρξε που απέρριψαν την άδεια. Οι επιτροπές, είπε, υπάρχουν για να κρίνουν το “περί δικαίου αίσθημα”.

“Η δική μου απάντηση είναι ότι το περι δικαίου αίσθημα δεν μπορεί να βγάζει έξω ανθρώπους που σκότωσαν 11 φορες. Όποιος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει ψεύδεται ασύστολα.

Ο νόμος λέει ότι υπάρχει συμβούλιο που κρίνει. Όταν ζήτησε άδεια ο Κουφοντίνας του είπαν “όχι”, αλλά μόλις άλλαξε ο αντιεισαγγελέας δόθηκε η άδεια”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα