«Ορισμένοι ξεχνούν τις ευθύνες την περιόδου 2004-2009»

Τα βέλη του κατά του Γιώργου Παπανδρέου εκτόξευσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, επιτέθηκε, χωρίς να τον κατονομάσει, στον πρώην πρωθυπουργό τονίζοντας πως «κάποιοι ξεχνούν τις ευθύνες την περιόδου 2004-2009», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το γυαλί μεταξύ των δύο έχει ραγίσει και δεν κολλάει ξανά. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος: «Η Δημοκρατική Παράταξη θέλουμε να είναι Ελιά συν και όχι Ελιά μείον. Το εγχείρημα της Ελιάς ήταν ένα εξαιρετικό δείγμα. Κάποιοι όμως ξεχνούν πόσο δύσκολο ήταν να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Ξεχνούν τις ευθύνες την περιόδου 2004-2009».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δέχεται άδικη κριτική. «Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ ωστόσο ήταν τεράστιος. Εμείς χαράξαμε την Εθνική Στρατηγική».

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας»

Σε σχέση με την οικονομική πολιτική ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας. «Η Εθνική Στρατηγική είναι τα 7 βήματα εξόδου που παρουσίασα από την κρίση και το μνημόνιο. Πηγαίνουμε σε ένα συνέδριο που θα απαρτίζεται από προοδευτικές δυνάμεις. Οι ανάγκες της χώρας τρέχουν και οι οικονομικοπολιτικές εξελίξεις τρέχουν».

Για το έλλειμμα

Σχετικά με το έλλειμμα ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «To δημοσιονομικό μας έλλειμμα είναι στο 1,2%. Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να ανταποκριθεί στην κρίση στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Υπάρχουν σοβαρές τράπεζες που λένε ότι το έλλειμμα είναι 115% του ΑΕΠ και όχι 175%. Υπάρχουν σοβαρές τράπεζες που λένε ότι το έλλειμμα είναι 115% του ΑΕΠ και όχι 175%.

Τα θετικά αποτελέσματα των τραπεζών στα stress tests είναι δείγμα ότι η οικονομία ανακάμπτει. Είναι δείγμα ότι θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

«Όποιος δεν έχει επιδείξει συναίνεση στην εκλογή ΠτΔ, ιστορικά, έχει τιμωρηθεί»

Αναφορικά με την προεδρολογία ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι: «Όποιος δεν έχει επιδείξει συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ιστορικά, έχει τιμωρηθεί. Για αυτό στόχος μας είναι μια προοδευτική κυβέρνηση. Πρέπει να κερδίσουμε εθνικό χρόνο και όχι κυβερνητικό χρόνο. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.»

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα