«Οριστικό τέλος στις διπλές συντάξεις βουλευτών»

Οριστικά τέλος στο θέμα που είχε προκύψει αναφορικά με τις διπλές συντάξεις βουλευτών, βάζει η κυβέρνηση με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι καταργούνται οι διπλές συντάξεις για βουλευτές με το ισχύον καθεστώς. «Η παρέμβαση αφορά τους υφιστάμενους όχι τους καινούργιους βουλευτές, καθώς με προηγούμενο νόμο δεν υπάρχουν από την επόμενη Βουλή συντάξεις βουλευτών» σημείωσε.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, μέσω της ίδιας τροπολογίας γίνεται μία ακόμη παρέμβαση που αφορά το ασφαλιστικό: «Υπάρχει σήμερα ένα πολυδαίδαλο κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, με εργαζόμενους που εργάζονταν χωρίς έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Αυτή η τρύπα, όμως, έκλεισε».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, υπογραμμίζοντας: «Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε αυτό το μέγεθος των πόρων για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Καλύφθηκαν πλήρως 71.343 αιτήσεις. Εμείς δεν τάζουμε ως κυβέρνηση πράγματα που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε υπάρχουν όρια στον προϋπολογισμό».

Για το νέο πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης για τους 50.000 ανέργους δήλωσε ότι η διαδικασία είναι αμετάβλητη και δεν ακουμπά ανθρώπινο χέρι. «Η πλειοψηφία θα αξιοποιηθεί στους δήμους. Οι νέοι έχουν πλήρη ασφάλιση» τόνισε ο Βρούτσης. 

Τέλος, όσον αφορά τα κοινωνικά επιδόματα, ο υπουργός δήλωσε ότι για πρώτη φορά δίνεται επίδομα και στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα