Ουκρανία: Έξω από το σπίτι του πάμπλουτου Ρινάτ Αχμέτοφ ένοπλοι φιλορώσοι

Δεκάδες ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το σπίτι του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ουκρανία, του Ρινάτ Αχμέτοφ, στην ανατολική πόλη Ντονέτσκ την ώρα που οι Ουκρανοί ψηφίζουν για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας.

Οι ένοπλοι έχουν εμποδίσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο Ντονέτσκ και σε άλλα τμήματα της κυρίως ρωσόφωνης ανατολικής Ουκρανίας. Ο δισεκατομμυριούχος Αχμέτοφ, ο οποίος ελέγχει τη βιομηχανία ατσαλιού και θερμοηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα των ορυχείων, είναι γνωστός στο εξωτερικό ως ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαχτάρ Ντονέτσκ.

Την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε τους Ουκρανούς να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές και κατηγόρησε τους ενόπλους για “γενοκτονία”. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους ενόπλους σήμερα ήταν μασκοφόροι και επιθετικοί προς τους δημοσιογράφους ενώ πλησίαζαν το σπίτι του Αχμέτοφ, το οποίο φυλάσσεται από ενόπλους φρουρούς ασφαλείας.

Ο Αχμέτοφ, στα εργοστάσια και στα ορυχεία του οποίου απασχολούνται περίπου 300.000 άνθρωποι, προέτρεψε τις τελευταίες μέρες τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του να συμμετάσχουν σε πορείες διαμαρτυρίας κατά των αυτονομιστών και υπέρ μίας ενωμένης Ουκρανίας ενόψει των σημερινών εκλογών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα