«Οφείλουμε να κάνουμε έργα και όχι λόγια»

Για όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα φαινόμενα βίας και το κάλεσμα του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, μίλησε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος.

Ο παράγοντας μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου και αποκάλυψε πως θα καταθέσει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Sport 24 Radio FM»:

«Το θέμα δεν είναι να αρχίσει αντιπαράθεση και ένα λεκτικό πινγκ πονγκ. Πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Θα εθελοτυφλούσαμε αν αναφέραμε πως δεν υπάρχουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα με τη βία. Οφείλουμε να κάνουμε έργα και όχι λόγια. Πραγματικά πρέπει να ληφθούν μέτρα και είναι συγκεκριμένα. Για να μην υπεισέρχομαι στην αθλητική δικαιοσύνη, καθώς θα λάβει τις αποφάσεις της για τα θέματα που την αφορούν, θεωρώ πως πρέπει να θεσπίσουμε ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, με ποινές που θα αγγίζουν τις ομάδες. Θα εισηγηθώ για νόμους, σύμφωνα με τους οποίους θα πρέπει μαζί με τις ομάδες να διώκονται και τα φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να έχουμε πραγματικά αποτελέσματα. Να ενεργήσουμε από κοινού και να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα βίας.

Θα καταθέσω σοβαρές προτάσεις. Αυτό τον μήνα έχω στείλει επιστολή σε όλες τις ομάδες, ούτως ώστε να έχουμε και από τις άλλες ομάδες προτάσεις, προκειμένου η νέα χρονιά να είναι θωρακισμένη. Να είμαστε μαζί, αλλά να δείξουμε ότι πρακτικά είμαστε μαζί για να μπορέσει να καταλάβει η φίλαθλη γνώμη ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο. Πρόσφατα, στην Γαλλία, κάποιοι οπαδοί αγγλικής ομάδας δεν άφησαν να μπει στο τρένο ένας άνθρωπος και η ομάδα από τις κάμερες τους απαγόρευσε την είσοδο στο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι πρέπει να κάνουμε κινήσεις στην κατεύθυνση ότι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη βία.

Όλα αυτά είναι μεγάλα ζητήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που πρέπει να τα δούμε κατάματα. Να τα δούμε, να τα παραδεχθούμε και να βρούμε τις λύσεις, είναι και θέμα διάθεσης. Δεν είναι μυστικά τα πράγματα. Είναι απλά. Πρέπει να δείξουμε ότι το θέλουμε να γίνει και να μπορέσουμε να μαζέψουμε κάποια πράγματα.

Ο κ. Κοντονής έχει καλή πρόθεση. Στην πρώτη μας συνάντηση ήταν σωστός στις απόψεις του. Πιστεύω ότι αύριο, πέραν από τις όποιες αποφάσεις θέλει να πάρει, θα είναι τέτοιες που θα βοηθούν να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. ως συνάντηση είναι θετική και ο καθένας θα πρέπει να κοιτάξει τα του οίκου του και να βελτιώσει τα πράγματα.

Δεν είναι λύση η διακοπή του πρωταθλήματος. Παίρνω ξεκάθαρη θέση. Υπάρχουν ημερομηνίες που τρέχουν. Δεν θα μπορούσε μια ακραία λύση, τέτοιας κατεύθυνσης, να λύσει το πρόβλημα. Αντίθετα, η ισχυροποίηση των νόμων, για να έχουμε νέα χρονιά και να εξασφαλίζουν την παρουσία των οπαδών και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου, θα πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας και δικό μας. Κάποια επιμέρους συμφέροντα δηλητηριάζουν όλο το θέμα. Πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι μιλάω για ένα ποδόσφαιρο με πολλά προβλήματα που οφείλουμε να πάρουμε θέσεις και να τα λύσουμε. Εκεί θα στραφούμε και με τον κ. Κοντονή και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα μας απασχολήσουν όλα τα προβλήματα και πιστεύω κάποια στιγμή να βρούμε τον δρόμο μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα