“Οφείλουμε να κρατήσουμε στάση ευθύνης και σοβαρότητας”

Βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας διαμηνύει η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στον realfm 97.8. Η βουλευτής της Ν,Δ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα  στο ενδεχόμενο συμφωνίας που θα έρθει στη Βουλή.

«Η ΝΔ έχουμε ξαναπεί ότι στην περίπτωση που το διακύβευμα είναι το αν η χώρα θα μπορέσει να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες και αν θα παραμείνει στην Ευρώπη, δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να στηρίξει τη συμφωνία. Γι΄αυτό, άλλωστε, καλούμε την κυβέρνηση, εδώ και πάρα πολύ καιρό, να προχωρήσει σε μια συμφωνία», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές, όμως, ότι μέτρα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα , μέτρα τα οποία ούτως ή άλλως θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην οικονομία μεγαλύτερο από το υφιστάμενο, μέτρα τα οποία θα “γονατίσουν” παραπάνω τη μεσαία τάξη, είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και προφανώς και δεν μπορούμε παρά να ασκήσουμε σφοδρή κριτική».

«Αυτό, όμως», είπε η πρώην υπουργός, «δεν σημαίνει ότι δεν βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας και ότι οι πράξεις μας δεν θα κριθούν από το τι εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Οφείλουμε να κρατήσουμε στάση ευθύνης και σοβαρότητας».

Σύμφωνα με την ίδια, «όμως, περιμένουμε στάση ευθύνης και από την κυβέρνηση, πρώτα απ’ όλα. Εκτός από τον πρωθυπουργό και κάποιους από τους υπουργούς, βλέπουμε ότι ήδη στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης, βουλευτές και κάποιοι που έχουν θεσμικά αξιώματα βγαίνουν και είναι αντίθετοι προς συμφωνίες, να πληρωθεί το ΔΝΤ».

«Η Ελλάδα, αν δε πληρώσει τη δόση που οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αυτό μας κάνει χώρα του τελευταίου κόσμου, μας κάνει μια χώρα που δεν θα μπορέσει για πολλά χρόνια να βγει στις αγορές, έχοντας μια τέτοια αρνητική αξιολόγηση ως χώρα που δεν μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα