«Οχυρώνονται» για την τελική μάχη!

Είθισται ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος να χαρακτηρίζεται και ο πιο κρίσιμος. Ενδεχομένως να είναι έτσι. Σίγουρα πάντως, η πίεση είναι μεγαλύτερη και δοκιμάζει τις αντοχές των ομάδων που ανταγωνίζονται, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν ξεχωρίσει στη μάχη για τον τίτλο, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί κάποιες ελπίδες, χάνοντας πολύτιμο έδαφος μετά την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Γενάρης είναι ο κατ’ εξοχήν μήνας των διορθωτικών κινήσεων και των χρήσιμων προσθηκών, οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, αποδεικνύονται «λίρα εκατό» σε βάθος χρόνου.

Ποιες είναι οι κινήσεις που έκαναν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυσή τους και ποιες διαθέσεις φανερώνουν; Οι «ερυθρόλευκοι» και πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, έχουν έρθει σε συμφωνία με τον ακραίο επιθετικό της Μπενφίκα, Φράνκο Ντανιέλ Χάρα και βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του κεντρικού αμυντικού της Ζενίτ, Λουίς Νέτο. Οι Πειραιώτες κάλυψαν δύο κενά, τα οποία ήταν εμφανή κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου. Ωστόσο, είναι πασιφανές πως στρέφουν όλη τους την προσοχή στις εγχώριες διοργανώσεις και στη διατήρηση των σκήπτρων του πρωταθλητή, ο οποίος βέβαια, ανανεώνει αυτόματα την παρουσία του στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχει ολοκληρώσει την απόκτηση του Νομπόα, καλύπτοντας ένα κενό στη μεσαία γραμμή του και κινείται για δύο ακόμη μεταγραφές, τον Ντέβιτς για την επίθεση και τον Ρικάρντο Κόστα για το κέντρο της άμυνας. Βλέπουμε δηλαδή, τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ενισχύει τον «άξονα» της ενδεκάδας του. Στόχος του Ιβάν Σαββίδη και των συνεργατών του, είναι να προσθέσουν από τη μία ποιότητα και από την άλλη παίκτες με αποδεδειγμένη αντοχή στην πίεση του πρωταθλητισμού.

Σοφή επιλογή, καθώς ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε εξαιρετικά επισφαλής σε καθεστώς πίεσης. Μόλις βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ουσιαστικά κατέρρευσε και ανταποκρίθηκε ελάχιστα στον ρόλο του πρωτοπόρου, γεγονός που είχαν προβλέψει στο λιμάνι του Πειραιά και το εκμεταλλεύθηκαν άριστα, ανακτώντας την κορυφή.

Η μάχη για τον τίτλο θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ακριβώς σε αυτές έδωσαν βάση τα επιτελεία των δύο συλλόγων. Ο ανταγωνισμός για την κορυφή απαιτεί αντοχές, ικανότητα, τύχη και ψυχολογία. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, θα δικαιωθεί στο τέλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα