Ούτε επίτηδες να το έκαναν (φωτό+video)

Φανταστικά πράγματα στο φιλικό αγώνα Γαλλία-Ισπανία 0-2, όπου οι παίκτες των δύο ομάδων λες και το έκαναν επίτηδες, κατάφεραν να μπλεχθούν σε δύο αμφισβητούμενες φάσεις, προκαλώντας λάθος αποφάσεις από τους βοηθούς που διορθώθηκαν χάρη στη χρήση βίντεο.

Συγκεκριμένα, στο 47ο λεπτό ο Κουρσαβά κακώς δεν υποδείχθηκε οφ σάιντ, ενώ στο 78’ ο βοηθός σήκωσε λανθασμένα τη σημαία στο γκολ του Ντεουλεφέου, ωστόσο οι δύο αυτές αποφάσεις εξετάστηκαν από το διαιτητή που μελετούσε τις φάσεις σε βίντεο, ο οποίος «σφύριξε» στο ακουστικό του ρέφερι τα λάθη. Έτσι, το αποτέλεσμα δεν αλλοιώθηκε και αποδείχθηκε περίτρανα πως η τεχνολογία έπρεπε να υφίσταται εδώ και χρόνια στο άθλημα.

Η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι σπορ με διακοπές, οπότε η χρήση βίντεο δεν μπορεί να είναι συχνή, όπως στο μπάσκετ, στο τένις, στο βόλεϊ και σε άλλα αθλήματα που είναι στη φύση τους η διακοπή κάθε δέκα ή 25 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, τα 40 δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν οι διαιτητές μέσα στο μπουθ για να αποφασίσουν δεν ήταν δα και κάποια αιωνιότητα, τόση ώρα περίπου διαρκούν οι πανηγυρισμοί σε ένα γκολ. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως είναι λίγο παράξενο να πανηγυρίζεις ένα γκολ και μετά από μισό λεπτό να ακυρώνεται, ενώ χάνεται και η ηδονή του πανηγυρισμού του φιλάθλου όταν πρέπει να περιμένεις να δουν το γκολ στο.. .στούντιο για να αποφασίσουν, αλλά το δίκαιο απαιτεί το χρόνο του…

Από δω και στο εξής, οι φάσεις θα εξελίσσονται ακόμη κι αν υπάρχει υπόδειξη οφ σάιντ κα σε περίπτωση γκολ, θα υπάρχει μελέτη του βίντεο… Δείτε τις φάσεις του φιλικού που έληξε 0-2 υπέρ της Ισπανίας:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZMhGyyFwoW4

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα