Ούτε κρύο ούτε ζέστη…

«Τι είχες Γιάννη, τι ‘χα… πέρσι», μεταφράζεται η λαϊκή σοφία στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ και των οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσίασε η εταιρεία για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, για την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2014 ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ διαμορφώθηκε στο ποσό των 246 εκατ. ευρώ, έναντι 264 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος της εταιρείας το αντίστοιχο διάστημα του 2013, επηρεαζόμενος, κατά κύριο λόγο, από την εφαρμογή των νέων χαμηλών τιμολογίων για τους καταναλωτές, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της εταιρείας καθώς και από τη μείωση της ζήτησης.

Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό κόστος προ αποσβέσεων, αυτό υποχώρησε στα 173 εκατ. ευρώ έναντι 179 εκατ. ευρώ το 2013.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 74 εκατ. ευρώ, έναντι 83 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 58 εκατ. ευρώ, έναντι 64 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού εννεαμήνου.

Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στο ποσό των 41 εκατ. ευρώ από 75 εκατ. αντίστοιχα το εννεάμηνο του 2013. Σημειώνεται ότι τα κέρδη μετά φόρων του εννεάμηνου του 2013, δεν είναι συγκρίσιμα λόγω θετικής επίδρασης από αναβαλλόμενη φορολογία κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα