Ούτε στην Ελλάδα…

Απίστευτη, τραγική απόφαση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας από όποια πλευρά και να το δει κανείς. Τιμώρησε τις Σαπεκοένσε και Ατλέτικο Μινέιρο με πρόστιμο 30.000 δολαρίων και απώλεια του ματς (κι από τις δύο με ήττα 3-0)!

Κι αυτό γιατί η CBF απεφάνθη με το… γράμμα κι όχι με το «πνεύμα» των κανονισμών. Θεωρητικά, η Σαπεκοένσε θα μπορούσε να παραταχθεί στην αναμέτρηση με τους ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας – μιας και η πρώτη (τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές) ξεκληρίστηκε με την πτώση του αεροπλάνου – αλλά και η αντίπαλός της για την 38η αγωνιστική του πρωταθλήματος, Ατλέτικο Μινέιρο, είχε προαναγγείλει ότι δεν θα αγωνιστεί στο ματς από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων.

Η βαθμολογική ποινή δεν έχει αντίκτυπο καθώς η Ατλέτικο Μινέιρο έχει προκριθεί στο Copa Libertadores και η Σαπεκοένσε στο Copa Sudamericana, το σκεπτικό της απόφασης προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας έστειλε στο γήπεδο διαιτητές, επόπτες και τέταρτο διαιτητή για το τυπικό της υπόθεσης, αν και καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν παρούσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα