Ούτε στην Ξάνθη δεν χαμογέλασε ο Παναθηναϊκός (1-1)

Παρ’ ότι ήταν καλύτερος σε σχέση με προηγούμενες εκτός έδρας εμφανίσεις του και βρισκόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μπροστά στο σκορ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει ούτε στην Ξάνθη (1-1) και συμπλήρωσε τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος χωρίς εκτός έδρας νίκη.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Αλτμαν στο 18΄ και είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους, όμως στο β΄ μέρος οι «ακρίτες» ανέβηκαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 79΄ με τον Γέντρισεκ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συμπλήρωσε έξι ματς χωρίς νίκη και βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός «προειδοποίησε» στο 13΄ με την κεφαλιά του νεαρού Πίσπα (πρώτη φορά βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος) που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς, και στο 18΄ ο Αλτμαν με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της  μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Η Ξάνθη έμοιαζε να βρίσκεται σε… τρικυμία και το «τριφύλλι» πλησίασε σε ένα ακόμα γκολ, όμως στο 20΄ η κοντινή κεφαλιά του Αυλωνίτη κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα βγήκε από την εστία του και έσωσε με το πόδι το πλασέ του Αλτμαν, ενώ στο 25΄ είπε «όχι» και στο σουτ του Πίσπα.

Αν και στη συνέχεια «έριξε» το ρυθμό του, ο Παναθηναϊκός κράτησε άνετα το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου. Στο β΄ μέρος η Ξάνθη μπήκε σαφώς πιο ορεξάτη και απείλησε με τον Γέντρισεκ στο 50΄, για να χάσει μεγάλη ευκαιρία στο 60΄ με τον Λουσέρο, που αστόχησε από κοντά.

Τελικά, οι «ακρίτες» έφτασαν στην ισοφάριση στο 79΄, με τον νεοεισελθόντα Φασίδη να κάνει ωραία σέντρα από τα δεξιά και τον Γέντρισεκ να πιάνει την κεφαλιά και να πετυχαίνει το έκτο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Στα τελευταία λεπτά ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Χίλιεμαρκ, αλλά ο Σουηδός σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, καθώς στο 90΄ αστόχησε σε κοντινή προβολή και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Μεχία, Φλίσκας, Μελιόπουλος (46΄ Σιλά), Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ (90΄+ Κάστρο), Κίκε (70΄ Φασίδης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Αλτμαν (90΄ Κουντουριώτης), Αυλωνίτης, Λουντ (82΄ Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Πίσπας (78΄ Δώνης), Κουλιμπαλί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα