Ούτε τώρα σέντρα στη Football League…

Όσοι υποτιμούν το πρόβλημα που τείνει να δημιουργηθεί με τις συνεχείς αναβολές της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League, μάλλον δεν έχουν διαπιστώσει το βάθος του ρήγματος που δημιουργεί αυτή η κατάσταση στο ποδόσφαιρό μας. Μία από τις ελάχιστες ελληνικές επαγγελματικές διοργανώσεις (καθώς μόνο το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και το πόλο είναι επαγγελματικά στην Ελλάδα), το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της χώρας μας, βρίσκεται «παρκαρισμένη» στα πιτς και δεν φαίνεται να ξεκινά, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο «λάδι» για να τσουλήσει η μηχανή, δηλαδή τα χρήματα.

Οι υποψήφιοι βασικοί χορηγοί και οι ενδιαφερόμενες «τηλεοπτικές στέγες» προσφέρουν ψίχουλα για μία διοργάνωση 18 ομάδων, μεταξύ των οποίων ο ΟΦΗ, ο Άρης, ο Πανσερραϊκός, τα Τρίκαλα και ο Απόλλωνας και όλα δείχνουν πως αν δεν βρεθεί άμεσα οικονομική λύση, μπορεί και να οδηγηθούμε σε ματαίωση της λίγκας. Το σενάριο αυτό είναι τραβηγμένο, αλλά όχι απίθανο, και εκ των πραγμάτων σημαίνει πως θα φτάσουμε αν χρειαστεί σε μία διαδικασία Play out αγώνων προς το τέλος της χρονιάς για να αναδειχθούν τελικά οι ομάδες που θα ανέβουν και που θα πέσουν. Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες ΠΑΕ δηλώνουν αδυναμία να ξεκινήσουν ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών χωρίς κεντρική χορηγία.

Ο πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης, ήξερε πως θα συναντήσει δυσκολίες όταν αναλάμβανε τα ηνία από τον Σπύρο Καλογιάννη, αλλά αυτό που συναντά ξεπερνά τη φαντασία του. Παρά τα αναρίθμητα ραντεβού του με τηλεοπτικούς σταθμούς και επιχειρηματίες, δεν δύναται να βρει ένα ικανοποιητικό χορηγικό πακέτο, που να καλύπτει τις ανάγκες της Λίγκας και να τη θέσει σε τροχιά έναρξης.

Την προσεχή Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, έχει οριστεί ραντεβού μεταξύ του Στ. Σφακιανάκη και του Σταύρου Κοντονή και εκεί θα φανεί τι μπορεί και θέλει να κάνει η Πολιτεία προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το οποίο επηρεάζει εκτός των άλλων και εκατοντάδες οικογένειες ποδοσφαιριστών που μένουν ανενεργοί και φυσικά πέφτουν σε χρηματιστηριακή αξία.

Εννοείται πως ο Στέλιος Σφακιανάκης το πρώτο πράγμα που θα απαιτήσει από τον Υφυπουργό είναι να βρεθεί μία φόρμουλα και να αποπληρώσει άμεσα η Super League τα χρέη της προς τη Football League. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κύριος Σφακιανάκης θα ενημερώσει τον Υφυπουργό για το εξώδικο που έχει αποστείλει ο συνεταιρισμός της δεύτερης κατηγορίας και που ζητά περί των 11.000.000 ευρώ από τη Super League (χρέη συσσωρευμένα από το 2012 μέχρι και σήμερα) και αφορά χρήματα που στέλνει κάθε χρόνο η UEFA για την ανάπτυξη των Ακαδημιών των ελληνικών ομάδων και που στη χώρα μας καρπώνονται και μοιράζονται κάθε χρόνο μόνο οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας και όχι όλες οι επαγγελματικές όπως θα έπρεπε.

Αυτό, βέβαια, είναι ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να μπορεί να το λύνει και να το διευθετεί η ΕΠΟ και όχι η Πολιτεία, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να επιληφθεί τέτοιων καταστάσεων. Φαντάζει, πάντως, απίθανο από τη συνάντηση του Στέλιου Σφακιανάκη με τον Υφυπουργό  να βρεθεί κάποια ουσιαστική λύση, εκτός αν η Πολιτεία αποφασίσει να γίνει με κάποιο τρόπο αρωγός.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα