Ο «άγνωστος» Λευτέρης πίσω από τον Πανταζή: Η “Α” τον αποκαλύπτει μέσα από ανέκδοτες εικόνες

Για τη ζωή του μικρού λουστράκου Λευτέρη Παγκοζίδη που ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα από την Τασκένδη μαζί με την οικογένειά του και κατάφερε να γίνει ο «πρίγκιπας», όπως τον χαρακτηρίζουν, του λαϊκού πενταγράμμου, έχουν «χυθεί» τόνοι μελάνι στις τέσσερις δεκαετίες που κυριαρχεί στην ελληνική μουσική σκηνή!

Ωστόσο στο ρεπορτάζ που ακολουθεί η «Α» έξαψε και βρήκε αρκετές που δεν έχουν δει ποτέ έως τώρα το φως τη δημοσιότητας και σκιαγραφεί τον «άγνωστο» Λευτέρη πίσω από τον… Πανταζή!

(Απόψε Παρασκευή 26 Μαΐου είναι η πρεμιέρα του και η μεγάλη επιστροφή του μετά από 20 χρόνια στο Posidonio)

 

Από την τρυφερή ηλικία των 15 χρόνων ο Λευτέρης Πανταζής ανέλαβε το τιμόνι της οικογένειάς του, καθώς ο πατέρας του έφυγε πολύ νέος –μόλις 49 ετών– από τη ζωή. Δεύτερο σημαντικό πλήγμα για εκείνον, αφού είχε χάσει τη βιολογική του μητέρα όταν ήταν μόλις ενός έτους. Ένα κενό στην ψυχή του που γέμισε με πολλή αγάπη και στοργή η δεύτερη σύζυγος του πατέρα του, η κυρία Αθηνά, που για τον τραγουδιστή ήταν η μόνη μάνα που γνώρισε και αναγνώρισε!

Από μικρός ο “πατέρας” της οικογένειας

Μετά και τον θάνατο του πατέρα του, το οικογενειακό φορτίο που ανέλαβε ήταν τεράστιο. Από μικρός βγήκε στη δουλειά για να ζήσει τη μητέρα του, την αδελφή του Ισαβέλλα και τα δύο ετεροθαλή του αδέλφια, Νάντια και Γιώργο. Έκανε τον λούστρο, δούλεψε σε σουβλατζίδικο, σε καθαριστήριο, σε παγωτατζίδικο, για να μη λείψει τίποτα από τους δικούς του. Ο ρόλος του στυλοβάτη της οικογένειας ποτέ δεν έφυγε από τη ζωή του, αφού μέχρι και σήμερα αποτελεί την ασπίδα προστασίας για τα αδέλφια του, τα ανίψια του, που πίνουν «νερό» στο όνομά του. Ο θάνατος, όμως, της δεύτερης μητέρας του πριν από δύο μήνες είναι κάτι που τον πονάει, και δεν κρύβει το πόσο του λείπει το τηλεφώνημα που του έκανε κάθε απόγευμα: «Πότε θα έρθεις, παιδί μου, να με δεις; Να προσέχεις τώρα που θα βγεις έξω».

Επιστροφή στον «θρόνο» του

Στα 40 χρόνια της καριέρας του, εκ των οποίων 35 δισκογραφημένα, ο ΛΕ-ΠΑ «μετράει» 40 πλατινένιους δίσκους και 4.000.000 πωλήσεις δίσκων που είναι νούμερο-ρεκόρ. Υπάρχει όμως και κάτι εξίσου σημαντικό: οι δεκάδες τραγουδιστές που ο Λευτέρης τούς «τσίμπησε» στο ξεκίνημά τους, τους πίστεψε και τους ανέδειξε, όπως η Δέσποινα Βανδή, η Καίτη Γαρμπή, ο Νότης Σφακιανάκης, η Πέγκυ Ζήνα, η Λίτσα Γιαγκούση, ο Γιώργος Αλκαίος, η Αλέξια, η Ελένη Καρουσάκη κ.ά., στους οποίους έδωσε τα «φώτα» του αφιλοκερδώς, εισπράττοντας μόνο την αγάπη τους.

Έτσι, όμως, συνεχίζει να κάνει και τώρα ο Λ. Πανταζής, που όπως τον έχουν ακούσει να εξομολογείται διανύει την καλύτερη περίοδο της καλλιτεχνικής ζωής του. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από 20 χρόνια επιστρέφει στον θρόνο του, στον ναό της διασκέδασης, το «Posidonio», δίνοντας ξανά την ευκαιρία σε νέα και ταλαντούχα παιδιά να αναδειχτούν δίπλα του. Έτσι και τώρα που ετοίμασε το πιο νεανικό και φρέσκο πρόγραμμα διασκέδασης με σύμμαχό του τον ισχυρό επιχειρηματία Βασίλη Κοντόπουλο, θέλησε να αναδείξει τα νέα «αστέρια» του πενταγράμμου που έλαμψαν μέσα από το Rising Star, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Τζωρτζίνα Νικάκη, ο Στέλιος Tσάκωνας, η Έλενα Παναγιωτίδου, η Νάιρα Αλεξοπούλου και άλλοι. Οι εμφανίσεις τους ξεκίνησαν στις 26 Μαΐου, ενώ σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί από τη Heaven η νέα του ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο «Ελεύθερος και Ωραίος» σε παραγωγή του Χριστόδουλου Σιγανού. Σημειωτέον, το ντουέτο του με τον Κωνσταντίνο Νάζη «Πω πω πω»… σαρώνει!

 

Αγαπημένος (και) των πολιτικών!

Ο Λ. Πανταζής κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το ήθος του και τα τραγούδια του να τον αγαπάει όλος ο κόσμος. Ποτέ δεν πούλησε σταριλίκια, ήταν γνήσια λαϊκός που ξεκίνησε από τα χαμηλά τα οποία και δεν ξέχασε ποτέ τι είχε προηγηθεί πριν γίνει ο ΛΕ-ΠΑ όλων! Πρόκειται για τον καλλιτέχνη που λάτρεψαν αρχηγοί κομμάτων, πρωθυπουργοί, βουλευτές από κάθε παράταξη. Και ποιοι δεν έχουν περάσει από τα νυχτερινά μαγαζιά που εμφανιζόταν. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάθε φορά που τον επισκεπτόταν του παράγγελνε το «Αν είναι η μοίρα μου σακαταμένη», ενώ ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος μεράκλωνε με το «Με παρέσυρε το ρέμα». Ποιος ξεχνάει, εξάλλου, το βράδυ που ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στη «Νεράιδα» που τραγουδούσε (σ.σ. Το «Παράνομος και αν είναι ο δεσμός μας» έγινε τότε το απόλυτο σουξέ) και η φωτογραφία τους έγινε το απόλυτο viral της εποχής. Αλλά ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μπορίς Γέλτσιν, είχε χορέψει πάνω στην πίστα για χάρη του Λευτέρη το παραδοσιακό «Καλίνκα», ενώ ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός ήθελαν να ακούν το «Ωραιότερο πλάσμα».

 

Έγινε καλά σαν από θαύμα!

Η πίστη του στον Θεό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον ΛΕ-ΠΑ. Όντας τελειομανής ως άνθρωπος και καλλιτέχνης, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον Λευτέρη για χάρη του Πανταζή, κατέληξε να πάθει «over dose» και να χρειαστεί ο οργανισμός του να κάνει restart μετά από ένα εγκεφαλικό που υπέστη. Όταν το 2013 ήρθε αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη μάχη για τη ζωή του, παραμένοντας στην εντατική για δύο ημέρες, ο Λ. Πανταζής με την πίστη του κατάφερε να γίνει γρήγορα καλά. Αν και οι γιατροί τού έλεγαν τότε ότι θα μπορέσει να ξαναμιλήσει σε 4 μήνες και να τραγουδήσει σε έναν χρόνο, έγινε το θαύμα.

Μετά από μία καταλυτική επίσκεψη στον γέροντα Νεκτάριο στο Λαύριο, που τον επισκέπτεται αρκετά συχνά και παίρνει την ευλογία του, κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να διαψεύσει τα ιατρικά δεδομένα. Αντί για 4 μήνες εκείνος μίλησε σε 4 ημέρες, ενώ τη 17η ημέρα ολοκλήρωσε στο στούντιο τη νέα δισκογραφική δουλειά του.

Περιττό να πούμε ότι δεν άκουσε ποτέ τις συμβουλές των γιατρών για ξεκούραση διαρκείας, καλό ύπνο και σωστή διατροφή. Όταν ανάρρωσε, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά, κάνοντας τεράστια επιτυχία με τις εμφανίσεις του και τα νέα του τραγούδια.

 

Τα «μωρά», οι έρωτες, τα πάθη 

 

Το όνομα του Λευτέρη Πανταζή είναι συνυφασμένο με τις γυναίκες και τον έρωτα. Από μικρός έμαθε να τις αγαπάει, να τις απογειώνει και εκείνες τον λάτρεψαν. Ύμνησε τον έρωτα και το γυναικείο φύλο μέσα από τα τραγούδια του, ενώ ακόμη και τα υπαινικτικά σλόγκαν του –«Βασανιστείτε, μωρά», «Θα με πεθάνετε, κακούργες»– ταυτίστηκαν με το όνομά του.

Η αλήθεια είναι ότι από τη ζωή του πέρασαν πολλές επώνυμες κυρίες. Όπως είναι επίσης αλήθεια ότι εκείνος τις σεβάστηκε στον υπέρτατο βαθμό μη αποκαλύπτοντας ποτέ τα ονόματά τους. Σε κάθε περίπτωση λίγες ήταν εκείνες που κατάφεραν να τον «σημαδέψουν», όπως λ.χ. η Άντζελα Δημητρίου, η Καίτη Φίνου, η Σοφία Πέτρου, η Νάνσυ Αλεξιάδη, η Έλενα Γράβεζα. Ειδικά με την Άντζελα αρραβωνιάστηκαν και έφτασαν μέχρι τον γάμο. Όσο και αν κατά καιρούς έχουν ψυχρανθεί, η αγάπη του ΛΕ-ΠΑ με τη «Λαίδη» υπερισχύει, με εκείνη να είναι δίπλα του πριν από μερικούς μήνες στην κηδεία της μητέρας του, κρατώντας του το χέρι!

  

 

Η κόρη του ο μεγάλος “έρωτας” της ζωής του και η δίχρονη μοναξιά

Τελικά ο Λευτέρης δεν παντρεύτηκε ποτέ και, όπως τον έχουν ακούσει να εξομολογείται, ο λόγος είναι ότι καμία δεν κατάφερε να αποδεχτεί πραγματικά τον Πανταζή και τη δουλειά του, που είναι πάνω από όλα.

Αν και έχει την εικόνα του άπιστου, ο ίδιος ορκίζεται ότι είναι πιστός και ποτέ δεν απάτησε καμία. Σύμφωνα με όσα μπορούμε να γνωρίζουμε, εδώ και δύο χρόνια είναι εντελώς μόνος του και χωρίς σχέση. Τελευταία εκδηλώνει την ανάγκη να ερωτευτεί, αλλά πλέον προτιμάει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο με τους φίλους του στο σπίτι του, που είναι πάντα ανοικτό για όλους.

 

Η Προοδευτική, ο Πανιώνιος και η φιλία με τον Ιβάν Σαββίδη

Το ποδόσφαιρο ανέκαθεν υπήρξε η μεγάλη αγάπη του ΛΕ-ΠΑ. Τι και αν τον κέρδισε το τραγούδι, ακόμα και σήμερα αν τον ρωτήσει κάποιος αν θα ήθελε να ξαναγίνει πρόεδρος μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, βροντοφωνάζει πως «ναι». Ξεκίνησε ως επιθετικός στην ομάδα της Προοδευτικής και όντας ήδη φτασμένος τραγουδιστής, διετέλεσε παράγοντας του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μέτοχος στην ομάδα του Αιγάλεω επί προεδρίας Βίκτωρα Μητρόπουλου αλλά μέτοχος και στην ΑΕΚ.

Σταθμός όμως στην ποδοσφαιρική «καριέρα» του ήταν η προεδρία του Πανιωνίου, όπου μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο κατάφεραν από το 2004-2008 να απογειώσουν την ομάδα.

Μια και ο λόγος για ποδόσφαιρο αξίζει να πούμε ότι ο Λευτέρης διατηρεί πολύχρονη φιλία με έναν άλλο ποδοσφαιρικό παράγοντα-επιχειρηματία: τον Ιβάν Σαββίδη. Η γνωριμία τους έγινε όταν ο τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος σε μία μεγάλη ελληνική βραδιά που διοργάνωσε ο ισχυρός επιχειρηματίας στο μοσχοβίτικο θέατρο Freedom, και έκτοτε έγιναν αχώριστοι. Τα ίδια δύσκολα παιδικά βιώματα δυνάμωσαν ακόμη περισσότερο τη σχέση τους, φτάνοντας σε σημείο να χαρακτηρίζει ο ένας τον άλλον «αδερφό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αρκετά συχνά φιλοξενεί τον ΛΕ-ΠΑ στο ξενοδοχείο του στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον διάλεξε ως τον τραγουδιστή της καρδιάς του, τον αγαπημένο του φίλο, για να τραγουδήσει πριν από ενάμιση χρόνο στον υπερπολυτελή γάμο του γιου του. Όσο για το… καρμικό της σχέσης τους; Έχουν γενέθλια την ίδια ημέρα, 27 Μαρτίου!

 

«Όραμα» ζωής οι ακαδημίες ποδοσφαίρου στη Βούλα

Μαζί με τον επί χρόνια συνέταιρό του Σωτήρη Γεωργουδάκη κατάφεραν να κάνουν πράξη το μεγάλο όνειρό τους, δημιουργώντας στη Βούλα τις πιο υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου και τένις, που φιλοξενούν και τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Τo «Star Sports Club» αποτελεί μία «όαση» παιχνιδιού και χαλάρωσης για μικρούς και μεγάλους.

 

Το βουβό φιλανθρωπικό του έργο

Είναι κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν θέλει να μιλάει δημόσια, ούτε να καυχιέται. Κατά καιρούς όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εμφανίστηκαν on camera για να τον ευχαριστήσουν για το καλό που τους έχει κάνει.

Αποκαλύπτοντας πως πάντα βοηθούσε οικονομικά άπορες οικογένειες, έχει σπουδάσει πολλά παιδιά, τι και αν δεν ήταν δικά του, έχει κάνει μεγάλες δωρεές σε ιδρύματα. Κανείς δεν θα ξεχάσει τη δήλωση του Γιώργου Παπαδάκη, «αυτός είναι άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής. Έμαθε ότι έφτασε η κάμερα της εκπομπής και έφυγε από την πίσω πόρτα του νοσοκομείου», εκθειάζοντάς τον για τη δωρεά είκοσι τηλεοράσεων σε ίδρυμα με παραπληγικά παιδάκια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα