Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια

Εξ αποστάσεως, με τα «βραχιολάκια», όταν αυτά τεθούν σε εφαρμογή θα συνεχίσει τις σπουδές του ο Νίκος Ρωμανός, καθώς και ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημά του για χρήση εκπαιδευτικής άδειας. Συγκεκριμένα, η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Βασιλική Παπαθεοδώρου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε κάνει ο Νίκος Ρωμανός κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο του απαγορευόταν να κάνει χρήση εκπαιδευτικής άδειας.

Η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είναι ορθή και αιτιολογημένη και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος αναίρεσής της. Η αντεισαγγελέας στην απόφασή της επικαλείται τη νομοθεσία βάσει της οποίας για να δοθεί εκπαιδευτική άδεια σε υπόδικο θα πρέπει να συμφωνεί και ο ανακριτής, γεγονός που δεν συνέβη στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε ο συνήγορος του 22χρονου Φραγκίσκος Ραγκούσης, προβάλλονταν λόγοι ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή. Συγκεκριμένα, αναφερόταν ότι δεν ήταν απαραίτητη η γνωμοδότηση του ανακριτή καθώς η ιδιότητα του Ρωμανού ως κατάδικου για την υπόθεση του Βελβεντού, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υπόδικου (σ.σ. εκκρεμούν τρία εντάλματα για υποθέσεις τρομοκρατίας). Μετά τη νέα απορριπτική απόφαση, ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα «βραχιολάκια» στην περίπτωση του 22χρονου ο οποίος εμφανίζεται πλέον να απειλεί και για απεργία δίψας.

«Ένας ακόμη δεσμός με τη ζωή του Νίκου Ρωμανού έσπασε. Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στη ρύθμιση που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και του Ρωμανού για να μην αρχίσει την απεργία δίψας. Όπως λύση είναι και το “βραχιολάκι”», είπε ο κ. Ραγκούσης. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της», ενώ αναφέρθηκε και στις συνέπειες που θα υπάρξουν εάν ο Ν. Ρωμανός ξεκινήσει απεργία δίψας. «Σε ένα-δυο εικοσιτετράωρα οι βλάβες θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας αυτό. Αυτοί που έχουν την εξουσία να σπεύσουν να ικανοποιήσουν τη θέσπιση της διάταξης για τον Ρωμανό», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα