Ο ένας Ιρανός φέρνει τον άλλο!

 

Ο Ρέζα Φαζέλι είναι ένας μάνατζερ νεαρός σε ηλικία, αλλά πολλά χρόνια στην πιάτσα. Κατάγεται από το μακρινό Ιράν που δεν μοιάζει τόσο ποδοσφαιρικός τόπος, αλλά τελικά είναι! Ο 44χρονος ατζέντης είναι αυτός που έφερε στη χώρα μας εντελώς αθόρυβα τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και τον Μασούντ Σοτζέι, δύο παίκτες που παραλίγο να χαρίσουν το… πρωτάθλημα στον Πανιώνιο, με τον Καρίμ να πηγαίνει στον Ολυμπιακό και τον Μασούντ να θεωρείται σήμερα στόχος του Παναθηναϊκού!

Για όσους ξεχνούν, ο Φαζέλι είναι αυτός ο… θρασύτατος άνδρας ο οποίος ζητούσε εξωφρενικά ποσά από τους τρεις «μεγάλους» για συμβόλαιο του Ανσαριφάρντ, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τελικά να υποκύπτει. Και πώς να μην είναι θρασύς όταν έχει κανονίσει ολόκληρη μετεγγραφή του Μεσούτ Οζίλ στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν στα 25 του (το μακρινό 1998) κατάφερε να στείλει παίκτη από το πρωτάθλημα του Ιράν στην Μπουντεσλίγκα (τον Μαχταβίκια στην Μπόχουμ),όντας τότε απλά ένας διαμεσολαβητής!

Ο Φαζέλι, λοιπόν, βλέποντας τα κατορθώματα των δύο πελατών του στην Ελλάδα, δεν έχει κανένα λόγο να μην προτείνει σε τέσσερις ακόμη συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές να επισκεφτούν τη χώρα μας για επαγγελματικούς λόγους. Ο συγκεκριμένος μάνατζερ  διαθέτει πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα, αλλά αυτά τα κρατά για άλλες πολιτείες. Οι Ιρανοί, όμως – όπως αποδεικνύεται από το δείγμα των Μασούντ και Καρίμ – σαν να προσαρμόζονται εύκολα στην πατρίδα μας…

Ρεζά Γκουτσανετζχάντ (29 ετών, σέντερ φορ, Χέρενφεν)

Δύσκολο το επίθετό του, αλλά ας κρατήσουμε το Ρεζά και το γεγονός ότι φέτος στην Ολλανδία έχει ήδη σημειώσει 18 γκολ σε 32 ματς με τη φανέλα της Χέρενφεν. Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει ποτέ τόσο αποτελεσματικός, ωστόσο φέτος δείχνει σε καλή κατάσταση, αγωνιζόμενος βέβαια σε ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες παίζουν επιθετικά. Τα περισσότερα χρόνια στην καριέρα του τα έχει περάσει στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση το εκατομμύριο. Το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου και μάλλον θα προταθεί σε αρκετές ελληνικές ομάδες.

Ασκάν Ντεζάγκα (30 ετών, μέσος, Βόλφσμπουργκ)

Πολύ παράξενη η περίπτωσή του. Ο Ντεζάγκα υπήρξε αρκετά καλός ποδοσφαιριστής στα νιάτα του, παίζοντας σε ομάδα με απαιτήσεις,  την Βόλφσμπουργκ, με την οποία μάλιστα Πήρε πρωτάθλημα το 2009, σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εκπλήξεις όλων των εποχών. Ακόμη κι όταν πήγε στη Φούλαμ έδειξε να ανταποκρίνεται στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ωστόσο εδώ και δύο χρόνια επέλεξε τα λεφτά του Κατάρ, παρά να μείνει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Τον περασμένο Γενάρη το μετάνιωσε και ζήτησε να επιστρέψει στη Βόλφμπουργκ και ο δαιμόνιος μάνατζέρ του κατάφερε να του κλείσει εξάμηνο συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης, όμως λόγω του τραυματισμού του δεν έχει συμμετοχές και μάλλον θα τον αφήσει ελεύθερο κάτι που βολεύει πιθανή μετακίνησή του στην Ελλάδα. Παίζει πραγματικά σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής.

Εχσάν Χατζί Σαφί (27 ετών, αριστερό μπακ και χαφ, Σεπαχάν)

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας του Ιράν δεν θα μπορούσε να μην είναι παίκτης του Ρέζα Φαζέλι. Ο Εχσάν Χατζί ανήκει στην Σεπαχάν και πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Β’ Γερμανίας (στη Φρανκφούρτη) όπου τα πήγε καλά (τέσσερα γκολ, έξι ασίστ σε 20 ματς), αλλά δεν κατάφερε να προσελκύσει κάποια ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Υπάρχει, ωστόσο, διάθεση να ψάξει και πάλι το δρόμο προς την Ευρώπη, ενώ το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Στην Εθνική του ομάδα έχει 82 συμμετοχές! Το όνομά του ακούστηκε πέρσι για την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο.

 

Μεχντί Τοράμπι (22 ετών, δεξί χαφ-ετξρέμ, Σαΐπα)

O 22χρονος Μεχντί Τοράμπι θεωρείται ότι καλύτερο έχει βγάλει το Ιράν τα τελευταία χρόνια. Είναι φυσικά μικρός ακόμη και θεωρητικά δεν αποτελεί εξαγώγιμο προϊόν, ωστόσο το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και σίγουρα ο ατζέντης του θα θελήσει να τον διαφημίσει. Ήδη διεθνής με την Εθνική Ανδρών (11 συμμετοχές, 4 γκολ), κάποιοι τον χαρακτηρίζουν τον «Ιρανό Ιμπραήμοβιτς». Το συμβόλαιό του λήγει σε δύο χρόνια και προφανώς θα υπάρξουν απαιτήσεις, αλλά όχι υπερβολικές.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα