Ο Αβραμόπουλος ετοιμάζει λεπτομερές σχέδιο για την παράνομη μετανάστευση

Ο ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον πνιγμό τουλάχιστον 24 ανθρώπων, λόγω βύθισης στα ανοικτά της βόρειας ακτής της Τουρκίας πλοίου που μετέφερε μετανάστες:

«Είμαι συγκλονισμένος από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Τουρκία. Αυτό το τραγικό περιστατικό φέρνει για άλλη μία φορά στο προσκήνιο την επείγουσα ανάγκη να αναλάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για να σώσουμε ζωές, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και να βοηθήσουμε όσους χρήζουν προστασίας.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η βελτίωση της συνεργασίας με τις χώρες αναχώρησης των μεταναστών, οι οποίοι επιδιώκουν να φτάσουν στις χώρες της ΕΕ. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Επίτροπος αρμόδιος για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, αυτό αποτελεί βασική μου προτεραιότητα.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την εξέλιξη της κατάστασης και θα είμαι σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές όλων των εμπλεκομένων ή πληττόμενων χωρών. Επιπλέον, προτίθεμαι να υποβάλλω λεπτομερές σχέδιο με στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος με αποτελεσματικότερο τρόπο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα