«Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει»

Ο δυο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Τζέρεμι Ρένερ («The Hurt Locker», «Οι Εκδικητές», «Η Κληρονομιά του Μπορν»), πρωταγωνιστεί σε ένα περιπετειώδες, ανατρεπτικό θρίλερ – έκπληξη, βασισμένο στην απίστευτη – κι όμως αληθινή – ιστορία του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου, Γκάρι Ουέμπ. Πρόκειται για το «Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει», την απροσδόκητη περιπέτεια ενός ανθρώπου, του οποίου η επαγγελματική αφοσίωση στην αναζήτηση της αλήθειας τον έστειλε, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90’, από τις φυλακές της Καλιφόρνια, μέχρι τα ερημικά και φιλόξενα χωριά της Νικαράγουα και από εκεί πάλι πίσω στους διαδρόμους της εξουσίας της Ουάσινγκτον… Πρόκειται για την ιστορία ενός δημοσιογράφου που με το επαγγελματικό του σθένος κατάφερε να βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την ίδια του τη ζωή – καθώς επίσης και τις ζωές των μελών της οικογενείας του… Γιατί δεν ήξερε ότι δεν πρέπει κανείς να τα βάλει με το διεφθαρμένο σύστημα της εξουσίας! Θα προβάλλεται από την προσεχή Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

Αφότου μετακόμισε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια, ο Ουέμπ, ως έμπειρος και έγκριτος δημοσιογράφος, ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα San Jose Mercury News. Η καριέρα του όμως πήρε μια αναπάντεχη τροπή, από τη στιγμή που η Κόραλ Μπάκα (Παθ Βέγκα), η κοπέλα ενός εκ των μεγαλύτερων διακινητών ναρκωτικών ουσιών, θα του δώσει ένα αντίγραφο εκδίκασης του Μεγάλου Σώματος Ενόρκων (Grand Jury), στο οποίο διαφαίνεται μια σύνδεση ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και στους λαθρέμπορους κοκαΐνης της Κεντρικής Αμερικής.

 

 

Ο Ουέμπ αποφασίζει έκτοτε να γίνει η σκιά του Άλαν Φένστερ (Τιμ Μπλέικ Νέλσον), δικηγόρου υπεράσπισης του σεσημασμένου αρχιμαφιόζου, «Freeway» Ρίκι Ρος (Μάικλ Κένεθ Ουίλιαμς), για να συνειδητοποιήσει αρκετά άμεσα ότι έχει σκοντάψει πάνω σε μια μυστική δίοδο διακίνησης φθηνής και απεριόριστης κοκαΐνης που διοχετεύεται αφειδώς στους δρόμους της χώρας. Κοκαΐνης που προέρχεται από αντάρτες της Νικαράγουα, οι οποίοι έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς με τη CIA και εκμεταλλεύονται τα κέρδη της “επιχείρησης” για να στήσουν έναν μικρό στρατό, πίσω στη χώρα τους.

 

 

Τότε, ο δημοσιογράφος θα επιχειρήσει μια ριψοκίνδυνη αποστολή στη Νικαράγουα, προκειμένου να αποσπάσει σημαντικές πληροφορίες από το στόμα του φυλακισμένου βαρόνου ναρκωτικών, Νόρουιν Μενέσις (Άντι Γκαρσία). Με τη βοήθεια της αρχισυντάκτριας της εφημερίδας, Άνα Σίμονς (Μέρι Ελίζαμπεθ Ουίνστεντ), το ρεπορτάζ του Ουέμπ δημοσιεύεται υπό τον τίτλο «Σκοτεινή Συμμαχία», με απρόβλεπτα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο. Πολύ σύντομα όλοι – από τις μεγάλες εφημερίδες και τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, μέχρι τις μυστικές κρατικές υπηρεσίες και κυβερνητικά στελέχη – θα ασχολούνται μαζί του και ο ίδιος θα πρέπει να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να σταθεί όρθιος απέναντι σε μια συνωμοσία με τρομακτικά εκρηκτικές συνέπειες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα