“Ο Ακιντζί μετατράπηκε σε υποχείριο της Τουρκίας”

Σκληρή γλώσσα κατά του Μουσταφά Ακιντζί χρησιμοποίησε ο Ιωάννης Κασουλίδης με αφορμή τις επιθέσεις του κατοχικού ηγέτη κατά του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι άλλαξε στάση, αν και εξελέγη από το 60% των Τουρκοκυπρίων, με εντολή να απογαλακτιστεί η κοινότητά του από τον κλοιό της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Megaone ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι ο Ακιντζί, ενώ αντιπαρατέθηκε δημοσίως με τον Ερντογάν, δηλώνοντας ότι «είναι καιρός η θυγατέρα να ενηλικιωθεί», εντούτοις, σιγά σιγά, «μετατράπηκε πλήρως σε υποχείριο της Άγκυρας».

Για την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να καλέσει τους Μαρωνίτες να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση στα χωριά τους, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε πως «πάνω από 10 χρόνια είναι ανεμπόδιστη (από την κυβέρνηση) η επιστροφή Μαρωνιτών στα χωριά τους».

Ωστόσο, πρόσθεσε, πως σε δύο από τα τέσσερα χωριά ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε, κατεδάφισε όλα τα σπίτια αυτών των ανθρώπων και η επιστροφή τους θα είναι σε καμένη γη.

Θα χρειαστούν μεγάλη οικονομική ενίσχυση για να αναστηλωθούν οι κατοικίες και να επανέλθει το νερό και το ρεύμα, εξήγησε ο κ. Κασουλίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα