Ο Αλαφούζος περιμένει «δώρα» από Ζιλμπέρτο

Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο είναι το ένα μεγάλο όνομα που θα εντάξει στο δυναμικό του ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι. Βάσει του σχεδιασμού, ωστόσο, οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν στην απόκτηση τριών σημαντικών παικτών και δη στον άξονα. Ο επιθετικός βρέθηκε. Οπότε, ακολουθούν ο μέσος και ο αμυντικός. Τις περιπτώσεις των δύο τελευταίων έχει αναλάβει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Όταν έκλεισε η συμφωνία του «τριφυλλιού» με τον Βραζιλιάνο πρώην ποδοσφαιριστή, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε στο μυαλό του –και σωστά– μία βασική παράμετρο. Το βάρος του ονόματός του. Ανεξάρτητα με την εμπειρία που διαθέτει  ως τεχνικός διευθυντής, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες της «σελεσάο», αρχηγός σε πολλά παιχνίδια της και με μακροχρόνια παρουσία στα αγγλικά γήπεδα, με τη φανέλα της Άρσεναλ. Το όνομά του όχι μόνο μετράει, αλλά ανοίγει πόρτες, οι οποίες σε άλλες περιπτώσεις δεν θα άνοιγαν.

Με την προϋπόθεση αυτή έγινε η επιλογή του και αυτό ακριβώς περιμένει από τον Βραζιλιάνο ο Γιάννης Αλαφούζος. Τα «δώρα» από τον σπουδαίο άσο του παρελθόντος. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν έχει καμία διάθεση να αποτύχει στον νέο αυτό ρόλο του και δουλεύει εντατικά, προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή που έχει αναλάβει. Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρατεύσει τις γνωριμίες που έχει στην Premier League, ώστε να προσεγγίσει είτε παίκτες που μένουν ελεύθεροι, είτε παίκτες με μεγάλη αξία και ταλέντο, οι οποίοι παραχωρούνται ως δανεικοί.

Λίστα με δανεικούς και ελεύθερους

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Βραζιλιάνος έχει ζητήσει λίστα με κεντρικούς αμυντικούς και μέσους που παραχωρούνται δανεικοί, απ’ όλες τις μεγάλες αγγλικές ομάδες, κάνοντας τις επαφές του απευθείας με τους καθ’ ύλην αρμόδιους, δηλαδή τους προπονητές. Στη λίστα αυτή βρίσκονται πολύ σημαντικά ονόματα, νεαρότερης ηλικίας, αλλά με μεγάλη αξία. Παράλληλα, βρίσκεται σε ανοικτή επαφή με πιο έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι, καθώς δεν ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους.

Όπως μας αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ, αν «κάτσουν» οι περιπτώσεις που βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, θα αλλάξει ολόκληρο το επίπεδο του Παναθηναϊκού και θα μπορεί να κτυπήσει ακόμη και τον τίτλο.

«Κάτι ψήνεται» με τον Αμπέντ

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ωστόσο, δεν ασχολείται αποκλειστικά με τις μεταγραφές παικτών που θα έρθουν στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα χρειάζεται έσοδα. Μία πηγή εσόδων είναι και οι πωλήσεις παικτών. Η περίπτωση του Μεχντί Αμπέντ ενδιαφέρει τη Νιούκαστλ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει εκδηλώσει ανεπίσημα την πρόθεσή της να καταθέσει πρόταση που θα αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει για το ενδιαφέρον, όμως στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Πόρτο. Ο Αμπέντ δεν παραχωρείται από το «τριφύλλι». Αν όμως καλυφθούν οι απαιτήσεις των «πράσινων», τότε θα συζητηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη, το κενό του οποίου θα καλυφθεί με μία από τις περιπτώσεις που αναφέραμε πιο πάνω και έχει αναλάβει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα