Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απείλησε ευθέως με επίθεση τη Βόρεια Κορέα

Με επίθεση απείλησαν ευθέως τη Βόρεια Κορέα οι ΗΠΑ. αφού στο «κάδρο» των… απαντήσεων μπαίνει και η χώρα του Κιμ Γιον Ουν, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Oι αμερικανικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Συρίας, που φέρεται να έκανε χρήση χημικών όπλων, συνιστούν προειδοποίηση και προς άλλα κράτη, περιλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, ότι «μια απάντηση θα είναι πιθανή» εάν αποτελέσουν κίνδυνο, δήλωσε ο  Ρεξ Τίλερσον.

Την ώρα που πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατευθύνονται προς την Κορεατική Χερσόνησο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι η Κίνα συμφωνεί πως είναι απαραίτητη η ανάληψη δράσης απέναντι στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, όπως προέκυψε από τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Ερωτηθείς εάν τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Συρίας συνιστούν ένα μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απάντησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του ABC This Week:

«Το μήνυμα που οποιοδήποτε κράτος μπορεί να λάβει είναι, εάν παραβιάσετε το διεθνές δίκαιο, εάν παραβιάσετε τις διεθνείς συνθήκες, εάν αποτύχετε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας, εάν αποτελέσετε απειλή σε άλλους, σε κάποιο βαθμό η απάντηση πιθανόν θα δοθεί».

«Σε σχέση με τη Βόρεια Κορέα» προσέθεσε ο ίδιος «το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος μας είναι μια αποπυρηνικοποιημένη Κορεατική Χερσόνησος».

Σε μια άλλη συνέντευξη στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS ο Ρεξ Τίλερσον επισήμανε:

«Ο πρόεδρος Σι κατανοεί απόλυτα, και νομίζω ότι συμφωνεί, ότι η κατάσταση έχει κλιμακωθεί και έχει φθάσει σε ένα επίπεδο απειλής που πρέπει να υπάρξει ανάληψη δράσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα