Ο Αρσέν Βενγκέρ έγινε… Λουίς Φαν Γκάαλ!

Αρσέν Βενγκέρ… σε ρόλο Λουίς Φαν Γκάαλ! Η διοίκηση της Άρσεναλ προτρέπει τον Αλσατό τεχνικό να χρησιμοποιήσει τα 280 εκατομμύρια ευρώ που… λιμνάζουν στο ταμείο της ομάδας, προκειμένου να ενισχυθεί και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο στην Premier League.

Ας ξεκινήσουμε με την είδηση. Το ταμείο της Άρσεναλ έχει τη δυνατότητα να επενδύσει 280 εκατομμύρια για μεταγραφές. Ο διευθυντής των «κανονιέρηδων» Λόρδος Χάρις, προέτρεψε τον Αλσατό να τα χρησιμοποιήσει και να πάρει όποιον παίκτη επιθυμεί, ούτως ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο Βενγκέρ επιμένει στην τακτική του και δεν προθυμοποιείται να επενδύσει μεγάλα ποσά για παίκτες, παρά τις παροτρύνσεις της διοίκησης. Ενδεχομένως να έχει την τελευταία του ευκαιρία φέτος, γεγονός που δεν δείχνει να το αντιλαμβάνεται…

Η κατάσταση θυμίζει πολύ εκείνη του Λουίς Φαν Γκάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός έχει στη διάθεσή του για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ανάλογο ποσό με τον Βενγκέρ, ενώ ενδεχομένως να είναι και για εκείνο η χρονιά σταθμός, καθώς θα κριθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα της ομάδας του. Η διαφορά με τον Βενγκέρ είναι ότι ο Φαν Γκάαλ ξοδεύει τα διαθέσιμα κεφάλαια. Παρόλα αυτά, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέληξαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ πανάκριβες μεταγραφές όπως ο Ντι Μαρία και ο Φαλκάο δεν απέδωσαν.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε δύο σπουδαίους προπονητές, σε δύο σπουδαίες ομάδες, με μπάτζετ που θα ονειρευόταν κάθε κόουτς στον κόσμο, αλλά που «παίζουν το κεφάλι» τους αν δεν πετύχουν και φέτος τους στόχους τους. Η ειρωνεία; Ότι και οι δύο έχουν τον ίδιο στόχο. Την κατάκτηση της Premier League! Οπότε, τουλάχιστον ο ένας από τους δύο θα την… πατήσει στο τέλος της σεζόν!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα