Ο Βαζέχα… ψηφίζει Μαρκαριάν!

Την πεποίθησή του ότι μια πιθανή συνεργασία του Σέρχιο Μαρκαριάν με την εθνική Ελλάδας θα ήταν απόλυτα σωστή κίνηση από κάθε άποψη, εξέφρασε ο Κριστόφ Βαζέχα, μιλώντας στο sdna.gr.

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ουρουγουανό τεχνικό τις σεζόν 2001-2002 και 2002-2003, είχε μόνο θετικά σχόλια για τον 70χρονο προπονητή, κάνοντας ειδική μνεία στο άψογο κλίμα που καλλιεργούσε εντός αποδυτηρίων, αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων που είχε με όλους τους ποδοσφαιριστές, είτε έπαιζαν είτε όχι.

Συγκεκριμένα, ο Κριστόφ Βαζέχα τον χαρακτηρίζει ως «ντόμπρο» και «δίκαιο» προπονητή που ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο με το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Κύριε Βαζέχα, προλάβατε να συνεργαστείτε δύο φορές με τον Σέρχιο Μαρκαριάν που φέρεται ως υποψήφιος για τον πάγκο της εθνικής ομάδας. Πώς κρίνετε αυτή την επιλογή ως ένας άνθρωπος που τον έχετε ζήσει στην καθημερινότητα του προπονητή;

«Πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό προπονητή. Είχαμε μια άριστη συνεργασία. Ο Μαρκαριάν φρόντιζε να είναι πάντα κοντά στον ποδοσφαιριστή και να του μιλάει. Αυτό το γεγονός δημιουργούσε και ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Ήταν πάρα πολύ δίκαιος, αφού έπαιζε όποιος πραγματικά το άξιζε. Και το λέω εγώ που δεν έπαιζα πολύ τότε, αφού όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό, ήμουν πια μεγάλος σε ηλικία. Παρ’ όλα αυτά μου έδωσε ευκαιρίες και τον βοήθησα και εγώ όσο μπορούσα από την πλευρά μου. Γενικότερα, αυτό που μου μένει ότι ήταν ντόμπρος με τους παίκτες».

– Τα τελευταία χρόνια είστε και εσείς ο ίδιος προπονητής. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του προπονητή Σέρχιο Μαρκαριάν;

«Πάντα ανέλυε όλους τους αντιπάλους μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν έλειπε ποτέ τίποτα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν στο γήπεδο και εξέταζε τα πάντα. Με το που τέλειωνε ένας αγώνας, κατευθείαν σκεφτόταν τον επόμενο. Γενικότερα πάντα σκεφτόταν την επόμενη μέρα. Σκεφτόταν το ποδόσφαιρο 24 ώρες το 24ωρο. Είναι όλη του η ζωή».

– Με άλλα λόγια, θεωρείτε ενδεδειγμένη τη λύση Μαρκαριάν για τον πάγκο της εθνικής;

«Σίγουρα, σίγουρα. Είναι απόλυτα έμπειρος για τη θέση και είναι πολύ καλή λύση για το ρόλο του προπονητή της ομάδας. Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι, άλλωστε, η εμπειρία του σε πάγκους εθνικών ομάδων. Απ’ όσο ξέρω τα έχει πάει πάρα πολύ καλά, σημειώνοντας πολλές επιτυχίες. Ξέρει τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν όταν δουλεύεις στον πάγκο μια πάγκο μιας εθνικής, που δεν υπάρχει και η καθημερινή επαφή».

– Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλές ενστάσεις για την ηλικία του Μαρκαριάν, καθώς είναι, πλέον, 70 ετών…

«Εγώ λέω να τα αφήσουμε αυτά στην άκρη. Δεν έχει σημασία η ηλικία που έχει κάποιος, αλλά η ικανότητά του. Αυτό είναι το ζητούμενο για τον προπονητή της εθνικής. Τι σημασία έχει η ηλικία, όταν υπάρχει ικανότητα; Μπάλα θα παίζει; Το θέμα είναι να είναι κατάλληλος για τη θέση».

* Ο Κριστόφ Βαζέχα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ.) στην Α’ περιφέρεια Αθήνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα