Ο Βασιλειάδης «βάζει στο κάδρο» τις ισχυρές ΠΑΕ

Οι εστίες έντασης στο πρωτάθλημα της Super League αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Στην αλυσίδα των αιτιών ή/και αφορμών, έχει προστεθεί ένας ακόμα κρίκος. Η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων. Για το λόγο αυτό ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αποφάσισε «να βάλει στο κάδρο» τις 4 λαοφιλέστερες ποδοσφαιρικές εταιρίες, τις δύο που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας την ομοσπονδία και τη διοργανώτρια.

Κάλεσε να πάνε στο γραφείο του (Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 11:00) εκπρόσωποι από τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚΟλυμπιακός, Πανιώνιος, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, και ο ομόλογος του στη Super League, Γιώργος Στράτος. Με σκοπό να συζητηθεί εκτενώς το θέμα.

Το οποίο, έχει εξελιχθεί σ’ έναν ακόμα «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση και ειδικά για την ΓΓΑ. Οι απαγορεύσεις δε γίνονται πάντα σεβαστές (άρα, τουλάχιστον, «τσαλακώνεται» η εικόνα των αποφασιζόντων). Έτσι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο στο ίδιο γήπεδο να πηγαίνουν οπαδοί κάποιας ομάδας και άλλης όχι. Με αποτέλεσμα – εκτός από τους φιλάθλους – να διαμαρτύρονται και οι ΠΑΕ. Κάνοντας λόγο για αντιμετώπιση με «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Στο… παζλ πρέπει να προστεθεί και η απόφαση εφαρμογής των συνεπειών που προβλέπει ο νόμος, για μη συμμόρφωση στις απαγορεύσεις. θυμίζουμε ότι τις επόμενες μέρες θα κληθεί να απολογηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, γιατί οι φίλαθλοι της πήγαν στο Αγρίνιο, για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. Μια από τις ποινές παραβίασης των απαγορεύσεων είναι και η επιβολή (ως και «τσουχτερού») διοικητικού προστίμου. Και όπως κατανοεί κάποιος, τη στιγμή που οι περισσότερες ΠΑΕ «δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν», αυτό αποτελεί σημαντική αιτία νέων κραυγών.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ θέλει «να συζητηθεί από κοινού το πλαίσιο των μετακινήσεων των οπαδών μέχρι το τέλος της εφετινής σεζόν». Σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνει να είναι παντού – εκτός των ντέρμπι – επιτρεπτή η μεμονωμένη μετακίνηση. Υπό τον όρο, την ευθύνη να αναλαμβάνουν οι διαγωνιζόμενες ΠΑΕ. Προϋπόθεση που πάρα πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τις ποδοσφαιρικές εταιρίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα