Ο Γιόχανσον τονώνει την ΠΑΕ ΑΕΚ!

 

Η ΑΕΚ δεν έχει οικονομικά προβλήματα και… ανοίγματα, από τη μέρα που έγινε ξανά ΠΑΕ (καλοκαίρι του 2014) στην ουσία έχει ένα αρνητικό ισολογισμό κοντά στα 4.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορεί να φρενάρει τη λειτουργία της. Από την άλλη, όμως, δεν γίνεται κάθε χρόνο να μπαίνει μέσα, ιδίως τώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα, πρέπει να δείξει οικονομική ισορροπία για πολλούς λόγους και οφείλει να βάζει λεφτά στον κουμπαρά για το γήπεδο.

Η παρουσία του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, λοιπόν, αλλά και του μικρού Γαλανόπουλου, επιτρέπουν συγκεκριμένες κινήσεις στον αγωνιστικό σχεδιασμό και μία από αυτές λέγεται «παραχώρηση του Γιάκομπ Γιόχανσον». Τα πράγματα είναι απλά: Ο Σουηδός χαφ – βασικό στέλεχος πια της Εθνικής του ομάδας – είναι σε ηλικίας πώλησης, ενδιαφέρον υπάρχει, ενώ ο αντικαταστάτης του μάλλον έχει βρεθεί, όπως φάνηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η παρουσία του στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, συνθέτοντας ένα δίδυμο μαζί με τον Αντρέ Σιμόες έχει χαρακτηριστεί θεμελιώδης, αλλά και τα 3.000.000 ευρώ που φέρεται να θέλουν να προσφέρουν οι Βέλγοι της Γκενκ είναι ποσό εντυπωσιακό για ελληνική ομάδα με δύο συμμετοχές όλες κι όλες στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία.

Καθαρά αγωνιστικά και με εξαίρεση ένα διάστημα που ο Πογιέτ τον χρησιμοποιούσε λίγο πιο μπροστά και δεξιά στο 4-3-3 (όπου ο Σουηδός ανταποκρίθηκε η αλήθεια είναι), ο Γιάκομπ είναι ένας παίκτης που ξέρει να κόβει στη μεσαία γραμμή, να καλύπτει χώρους και να κάνει τη σωστή πρώτη κοντινή πάσα. Υπό αυτή την έννοια και με τον Σιμόες πάντα εκεί (συνεπέστατος ο Πορτογάλος στα ανασταλτικά του καθήκοντα), ένας παίκτης λίγο πιο δημιουργικός από τον Γιόχανσον (βλέπε Αϊντάρεβιτς ή Γαλανόπουλος) ίσως και να ταιριάζουν στο προφίλ της ΑΕΚ που υποχρεωτικά πρέπει με τον καιρό να γίνεται πιο επιθετικό.

Ο καιρός μάλλον ωρίμασε και η ΑΕΚ πρέπει να εντρυφήσει στην πολιτική των πωλήσεων, είναι κανόνας της αγοράς. Τα τρομερά τρεξίματα και κοψίματα του Γιάκομπ Γιόχανσον θα λείψουν, αλλά ο Αστρίτ έχει ήδη μπει στις καρδιές των φίλων της Ένωσης και εδώ που τα λέμε, όταν μία μετεγγραφή πιάνει, σου δίνεται η ευκαιρία να βγάλεις λεφτά…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα