“Ο Γιώργος θα απαντά”

“Από εδώ και στο εξής το ΚΙΔΗΣΟ και ο Γιώργος Παπανδρέου θα δίνουν σκληρές απαντήσεις. Φτάνει πια η λάσπη”. Με αυτό τον τρόπο σχολίασε εκ των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού την κινητικότητα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες το ΚΙΔΗΣΟ. Έτσι με συνεχόμενα non paper ασκεί δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Κι όλα αυτά λίγα 24ωρα αργότερα μετά την περιοδεία του Γιώργου Παπανδρέου στη Γερμανία και τις ομιλίες που απεύθυνε σε φίλους του ΚΙΔΗΣΟ.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση το ΚΙΔΗΣΟ κάνει λόγο για «ακροβολισμό δραχμιστών σε καίρια πόστα» αναφορικά με τον διορισμό του Γιαν Κρέγκελ στο υπουργείο Οικονομίας. Όπως αναφέρουν από το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακροβολίζει Δραχμιστές σε καίρια πόστα και εκτροχιάζει την εφαρμογή του προγράμματος που οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν, στέλνοντας το λογαριασμό της αποτυχίας τους στους πολίτες. Ετοιμάζουν κλίμα; Δρομολογούν τετελεσμένα;».

Όμως στο ΚΙΔΗΣΟ σχολίασαν με αιχμηρό τρόπο τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κρήτη. «”Βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα” είπε ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να βγάλει άχνα για όσα πρέπει να φτιάξουμε στο κράτος και τους θεσμούς μας», αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ και προσθέτει: «Είναι ολοένα και πιο κατανοητό γιατί όλοι στο κόμμα του, του ιδίου μη εξαιρουμένου, καθιστούν πιο επίκαιρο από ποτέ, αυτό που απομόνωσαν για να κρύψουν την απροθυμία τους για αλλαγές: “Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των ημέτερων και των ισχυρών στη χώρα μας”».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα