Ο Γκάλο Ροντρίγκο στα κιτρινόμαυρα

Δεν είναι τόσο η μεταγραφή η ίδια του Γκάλο Ροντρίγκο. Είναι ο τρόπος που ενθουσίασε τον κόσμο της ΑΕΚ. Διότι ένας ακόμη ποδοσφαιριστής καταφτάνει στα Σπάτα και κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι ούτε καν τις διαπραγματεύσεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν δικό τους τον 29χρονο πρώην παίκτη του Παναιτωλικού που κατά γενική ομολογία έθελξε με την απόδοσή του στο πρωτάθλημα της σεζόν 2013-14, όπου έπαιξε σε 33 παιχνίδια και σημείωσε και δύο γκολ. Παίξει στα δεξιά της άμυνας, ενώ αρκετές φορές αγωνίζεται ως πιο προωθημένος, καλύπτοντας όλη την πτέρυγα. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, ενώ έχει τρομερές εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει με τον Γκάλο είναι γιατί ποτέ στην καριέρα του δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να κάνει το κάτι παραπάνω. Ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ζιλ Βιθέντε (β’ Πορτογαλίας) το 2008, μετά από 31 παρουσίες στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας με την Αβαΐ.  Την πρώτη του χρονιά σημείωσε τρία γκολ,  την επόμενη που έπαιζε πιο προωθημένος επτά, ενώ την τρίτη χρονιά, που η ομάδα του κέρδισε το πρωτάθλημα και την άνοδο, επέστρεψε στα μετόπισθεν και έμεινε στα δύο γκολ.

Η καλή του σεζόν του έδωσε μεταγραφή στην Μπράγκα που εκείνη την περίοδο διεκδικούσε ευρωπαϊκά εισιτήρια, δεν κατάφερε, όμως, να χωρέσει ούτε μία φορά στην ενδεκάδα της ομάδας και το Γενάρη του 2012 επέστρεψε στη Ζιλ Βιθέντε ως δανεικός, όπου ήταν βασικός και αναντικατάστατος και βοήθησε την ομάδα να ανακάμψει (πέτυχε και τρία γκολ).

Την επόμενη χρονιά, όμως, δεν χωράει και πάλι στα πλάνα της ευρωπαίας Μπράγκα και δίνεται εκ νέου δανεικός στην Ακαντέμικα, την οποία βοηθά στη μάχη της παραμονής, ενώ πέρσι δόθηκε και πάλι δανεικός στον Παναιτωλικό όπου πραγματοποίησε την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του. Φέτος στην Πάκος Φερέιρα, όμως, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακός και πλέον ανήκει στην ΑΕΚ, την οποία χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του.

Η ΑΕΚ ήθελε από πέρσι τον Γκάλο, αλλά τον πήρε φέτος! Η κίνηση ενθουσίασε τους φίλους της ομάδας, κυρίως επειδή τον γνώριζαν από τη θητεία του στο Αγρίνιο, επειδή μαζί με τον Μπακάκη έχει συνεργαστεί με επιτυχία και το κυριότερο, επειδή αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι η διοίκηση κινείται στο μεταγραφικό πεδίο με τρόπο εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα