Ο Γκιρτζίκης εφαρμόζει το πλάνο του Σαρρή!

Θα πίστευε κανείς ότι με την αποχώρηση του Γιώργου Σαρρή από το Δ.Σ. της ΕΠΟ, η Ομοσπονδία θα άλλαζε εποχή και θα εφαρμοζόταν μία εντελώς διαφορετική πολιτική και πρακτική σε όλα τα επίπεδα.

Τελικά, οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς η νυν διοίκηση του Γιώργου Γκιρτζίκη, εφαρμόζει το πλάνο που είχε καταρτίσει ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και κατηγορούμενος για συμμετοχή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Ενώ η Πολιτεία, μέσω του νέου μεγάλου αθλητικού Νομοσχεδίου που ετοιμάζει ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προσανατολίζεται στον ορισμό πολύ συγκεκριμένων κανόνων για τον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ και τις εκλογικές διαδικασίες, η Ομοσπονδία προχώρησε στην κατάθεση νέου καταστατικού στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, αλλάζοντας με δική της πρωτοβουλία την εκλογική διαδικασία και διευρύνοντας το εκλογικό σώμα σε ικανό ποσοστό, με αποτέλεσμα οι έχοντες δικαίωμα ψήφου, να προσεγγίζουν σε αριθμό ακόμη και τους 200!

Τη συγκεκριμένη πρόταση είχε καταθέσει το καλοκαίρι του 2014, στο Δ.Σ. της ΕΠΟ ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής. Φαίνεται πως η νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον Γιώργο Γκιρτζίκη, ή στερείται πλάνου και ιδεών για την καλύτερη λειτουργία της νευραλγικής – για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου – Ομοσπονδίας, ή έχει «δεσμευτεί» να συνεχίσει το… θεάρεστο έργο του Γιώργου Σαρρή, ο οποίος οδήγησε το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χειρότερο σημείο του τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ ο ίδιος κατηγορείται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το νέο καταστατικό κατατέθηκε στην Περιφέρεια Αττικής και σύμφωνα με αυτό οι εκλογές της ΕΠΟ θα έχουν πλέον άλλη μορφή. Το γενικό περίγραμμα έχει ως εξής: Κάθε ομάδα της Super League θα έχει από μια ψήφο, ενώ κάθε Ένωση, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΠΑΕ, θα έχει τρεις. Του προέδρου και δύο μελών του ΔΣ της κάθε ΕΠΣ. Επιπλέον, διέρρευσε πως η εκλογή των μελών στα πειθαρχικά όργανα, θα γίνει ανά τετραετία έπειτα από ΓΣ της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα