Ο Γκιρτζίκης «τιμωρεί» την ΕΠΣ Χαλκιδικής με αποκλεισμό

Αφού η πρώτη «επιχείρηση εκφοβισμού» των σωματείων της ΕΠΣ Χαλκιδικής από το όργανο της ΕΠΟ που ονομάζεται Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγραφών κρίθηκε παράνομη από το αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές Διαιτητικό Δικαστήριο της ομοσπονδίας, επιχειρείται δεύτερη “προσπάθεια”, αυτήν την φορά από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Ένα ολιγομελές όργανο μελών της Ε.Ε. στο οποίο προεδρεύει ο παραπεμπτέος σε δίκη για κακούργημα, πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης. Είναι το ίδιο όργανο που αποφάσισε αδικαιολόγητα και στα όρια της αυθαιρεσίας την αλλαγή στη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

«Στόχος» των οργάνων και των επιτροπών της ΕΠΟ είναι τα 52 σωματεία (σχεδόν το 90%) των σωματείων της ΕΠΣ Χαλκιδικής που προσέφυγαν στα αρμόδιο πολιτικό δικαστήριο και κατάφεραν, παρά την αντίθεση του συνεργάτη του Γκιρτζίκη, Αργ. Βούλγαρη ο οποίος έχει χάσει την υποστήριξή τους, να γίνει δεκτό το αίτημα για σύγκληση έκτακτης ΓΣ στις 22/8, στην οποία θα προεδρεύσει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Στ. Σαρηγιαννίδης, και στην οποία κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Βούλγαρη.

Αρχικά η ΕΙΜ απαγόρευσε στα σωματεία αυτά να κάνουν μεταγραφές, αλλά η απόφασή της κρίθηκε παράνομη από το Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν τα σωματεία.

Τώρα, με απόφαση η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Χαλκιδικής, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, επιβάλλει στα σωματεία που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη δύο μήνες μετά την προσφυγή τους, αφότου βγήκε η απόφαση δικαίωσής τους και πέντε μέρες πριν τη διεξαγωγή της έκτακτης ΓΣ, την ποινή αποβολής από το πρωτάθλημα!

Το δημοσίευμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Χαλκιδικής (τελευταία επίσκεψη 17.8.2016) αναφέρει:

«Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής γνωστοποιεί στα σωματεία – μέλη της, ότι η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ, με πρόσφατη απόφασή της, τιμωρεί τα 52 σωματεία που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ένωσης, με αποκλεισμό από τους αγώνες των πρωταθλημάτων στα οποία το καθένα από αυτά μετέχει ή θα μετάσχει, από σήμερα ( 17.08.2016 ) και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση.

Επίσης, με την ίδια απόφαση, επιβάλλει στην Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων ευρώ ( 3.000 ευρώ ), μαζί με την ποινή προειδοποίησης ανάκλησης της εκχώρησης διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της».

 

Πηγή: www.soccerplus.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα