Ο «Γκόλουμ» Μπλάτερ και το «πολύτιμο δακτυλίδι» της εξουσίας!

Η εξουσία οδηγεί πολλές φορές σε επικίνδυνες ατραπούς τον άνθρωπο. Η διαχείρισή της αποδεικνύεται βαρύ φορτίο για την πλειοψηφία όσων καλούνται να την ελέγξουν. Ο Σεπ Μπλάτερ παρουσιάζει σημάδια εξάρτησης, σε σημείο που να παραλληλίζεται με τον «Γκόλουμ», το «τέρας» που δημιουργήθηκε από το «πολύτιμο δακτυλίδι» στη γνωστή επική σειρά «Ο Άρχοντας Των Δακτυλιδιών»!

Ο Ελβετός παράγοντας άφησε άφωνους όσους τον άκουσαν να δηλώνει ότι ενδέχεται τον Δεκέμβριο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA! Πρόκειται για το άκρον άωτον της παράνοιας, καθώς μόλις πριν λίγες μέρες επανεξελέγη στη θέση που κατείχε για πολλά χρόνια, αλλά μόλις τέσσερα 24ωρα μετά, παραιτήθηκε υπό το βάρος των αποκαλύψεων του σκανδάλου με τη διαφθορά υψηλόβαθμων στελεχών της Ομοσπονδίας. Η έρευνα του FBI επεκτάθηκε στο περιβάλλον του Ελβετού προέδρου, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί και να δώσει το έναυσμα για νέες εκλογές τον Δεκέμβριο.

Όπως φαίνεται, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Όπως το εξαρτημένο Γκόλουμ από την εξουσία του δακτυλιδιού, έτσι και ο 79χρονος πλέον, Σεπ Μπλάτερ, δεν μπορεί να ζήσει δίχως το… χρίσμα! Ο Ελβετός άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, λέγοντας πως είναι πιθανόν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Όλα αυτά, τη στιγμή που το FBI εντείνει τους ελέγχους σε όλα τα πλάτη και μήκη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελβετίας, όπου εντοπίζεται ιδιαίτερη δράση στο περιβάλλον του ίδιου του Σεπ Μπλάτερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα