Ο Γουαρδιόλα προσφέρει στον πλανήτη μπαλάρα!

Δεν υπάρχει, πλέον, αμφιβολία, ο άνθρωπος ξέρει να φτιάχνει υπέροχες ομάδες. Σίγουρα έχει πάντα σπουδαία όπλα στη φαρέτρα του, αλλά το ποδόσφαιρο που βάζει τους παίκτες του να παίζουν είναι εντυπωσιακό.

Ο Πεπ Γουαρδιόλα είναι αυτή τη στιγμή ο πιο μοντέρνος και θεαματικός προπονητής ποδοσφαίρου. Ξεπερνά Κλοπ και Μουρίνιο, διότι συνδυάζει θεαματικότητα με αποτελεσματικότητα. Αυτά που κάνει η Μάντσεστερ Σίτι στο αγγλικό πρωτάθλημα είναι αδιανόητα.

Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του έψαχνε ακόμη τη χημεία της και μόλις τη βρήκε συνέβη το εξής: 5-0 τη Λίβερπουλ, 0-6 τη Γουότφορντ, 5-0 την Κρίσταλ Πάλας, 0-1 την Τσέλσι στο ντέρμπι και 7-2 τη Στόουκ!

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα πάρει το πρωτάθλημα από την επίσης εξαιρετική φέτος Γιουνάιτεντ, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Πεπ Γιουρδιόλα που οι ομάδες του παίζουν το καλύτερο τίκι-τάκα ποδόσφαιρο που έχει ποτέ εφευρεθεί. Ένα ποδόσφαιρο που σε κάποιους δύστροπους δεν αρέσει, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πως εκείνος το κάνει να φαίνεται φανταστικό. Ποιος να είναι άραγε ο δάσκαλός του;

Αυτή τη στιγμή η Σίτι έχει την καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη με 29 γκολ σε 8 ματς (η Παρί έχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε 9 αγωνιστικές). Ο Γουαρδιόλα χρειάστηκε ένα χρόνο για να αντιληφθεί τις ανάγκες του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά φέτος είναι ασταμάτητος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα