Ο δήμαρχος Σαντορίνης προειδοποιεί για την απειλή του «υπερ-τουρισμού»

Την ανησυχία του εξέφρασε ο δήμαρχος της Σαντορίνης, σχετικά με το αποπνικτικό κύμα τουριστών που δέχεται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, ο δήμαρχος Νίκος Ζώρζος , μίλησε γι’ αυτό το πρόβλημα από το βήμα της εκδήλωσης  για τα 50 χρόνια από την ανασκαφή στο ακρωτήρι, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο δήμαρχος της Σαντορίνης, έκανε λόγο για «υπερ-τουρισμό» και για κορεσμό των υποδομών. Όπως είπε, «Η ανεξέλεγκτη δόμηση είναι ένας παράγοντας που απειλεί τους παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ οι υποδομές του νησιού που αφορούν την ενέργεια και την καθαριότητα είναι στα όρια τους». Ο κ. Ζώρζος συνέχισε, «Το 1971 υπήρχαν 3.375 κατοικίες και πλέον αυτές έχουν ξεπεράσει τις 13.888»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2013 η κατανάλωση ενέργειας ανέρχονταν σε 32MW ενώ φέτος ξεπέρασαν τα 48MW. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στην τελική ευθεία βρίσκεται το κονδύλι των 8,4 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε για την αποκατάσταση ζημιάς στο λιμάνι του Αθινιού.

Η αρμόδια υπουργός, Λυδία Κονιόρδου, αναφέρθηκε στο θέμα και υπογράμμισε ότι «η εν λόγω προγραμματική σύμβαση είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ», και εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και το μουσείο στη Θήρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα