«Ο δήμος Πειραιά δεν έχει κανένα έσοδο από τη λειτουργία του λιμανιού”

Για τον ΟΛΠ και τα μηδενικά έσοδα του δήμου Πειραιά από το λιμάνι μίλησε ο Γιάννης Μώραλης σε συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα FM. Ο δήμαρχος της πόλης υπογράμμισε πως «είναι παγκόσμια πρωτοτυπία μια πόλη-λιμάνι να μην έσοδα από τη λειτουργία του λιμανιού» και επεσήμανε ακόμα πως «ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΛΠ θα μας επιτρέψει να συνεννοηθούμε καλύτερα και να δημιουργήσουμε κοινό αναπτυξιακό πλάνο».

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μώραλης σχετικά με το λιμάνι και το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής του σχολίασε: «Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, μια πόλη-λιμάνι να μην έχει το οποιοδήποτε έσοδο από τη λειτουργία του λιμανιού. Ο Πειραιάς δεν έχει κανένα έσοδο από τη λειτουργία του λιμανιού. Μπορούμε πιο εύκολα να συνεννοηθούμε με έναν ΟΛΠ δημόσιου χαρακτήρα και να χαράξουμε μια συνολική πορεία ανάπτυξης».
Κατόπιν, ανάφερε την πρότασή του: «Λέμε στην κυβέρνηση ότι ο δήμος Πειραιά και ενδεχομένως και οι δήμοι Κερατσινίου και Περάματος, διότι έχουν κι αυτοί μια αντίστοιχη επιβάρυνση στις πόλεις τους, δεν μπορούμε να έχουμε δημόσια έσοδα με το μοντέλο που ο ΟΛΠ υποστηρίζει, του δημοσίου χαρακτήρα».

Έπειτα, με την ιδιότητά του, του δημάρχου της πόλης, υπογράμμισε πως: «Θέλουμε πρώτα να έχει όφελος η πόλη. Και αυτό νομίζουμε ότι μπορεί να γίνει με το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΛΠ. Πιστεύομε ότι μπορούμε με το δημόσιο χαρακτήρα του να συνεννοηθούμε καλύτερα και να χαράξουμε μια ενιαία στρατηγική και έχουμε προτείνει μια εναλλακτική: Σε περίπτωση που η δική μας θέση είναι μειοψηφία και προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, στη ζώνη του Πειραιά για την κρουαζιέρα και την ακτοπλοΐα, να δημιουργηθεί ένα δημοτικό λιμενικό ταμείο, ώστε να μπορέσει ο Δήμος Πειραιάς να λειτουργήσει το κομμάτι του λιμανιού που αναλογεί στην ιστορία».

Σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά δήλωσε: «Αυτό που επιχειρούμε εμείς είναι να μαζέψουμε την κατάσταση και να κάνουμε αυτήν την περίοδο ένα σωστό προϋπολογισμό, για να μπορέσει να προχωρήσει ο Δήμος. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξουν συνέργειες, με ιδιώτες ή εταιρείες που θέλουν να πάρουν πρωτοβουλίες όπου ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα