Ο Διονύσιος Σολωμός στο σημερινό Doodle

Έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της χώρας μας τιμά σήμερα η Google καθώς το σημερινό Doodle είναι αφιερωμένο στον «εθνικό μας ποιητή», Διονύσιο Σολωμό, τον δημιουργό του «Ύμνου εις την ελευθερίαν»,που μελοποιήθηκε (οι δύο πρώτες στροφές) από τον μουσικοσυνθέτη Νικόλαο Μάντζαρο και έγινε ο εθνικός ύμνος που όλοι γνωρίζουμε.

Στην αρχική της σελίδας η γνωστή μηχανή αναζήτησης υποδέχεται τους χρήστες του Ίντερνετ με ένα σκίτσο μιας ξανθιάς κοπέλας.
Μόλις «κλικάρει» κάποιος την εικόνα, η Google παραπέμπει στο ποίημα «Κρητικός» του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 8 Απριλίου του 1798.

Αν και είναι ο στιχουργός του εθνικού μας ύμνου, η Google επιλέγει το συγκεκριμένο ποίημα που είναι αφηγηματικό και γραμμένο σε πέντε μέρη.

Σύμφωνα με τους μελετητές του ποιητή γράφτηκε την περίοδο 1833-34, την περίοδο της «ωριμότητας» του ποιητή και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματά του. Οι στίχοι είναι ιαμβικοί δεκαπεντασύλλαβοι με ζευγαρωτή ομοιοκαταληξία, ενώ το ποίημα δεν είναι οργανωμένο σε στροφές.

KRITIKOS_924409496

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα