Ο… εφιάλτης Μόγιες κόστισε 65 εκατομμύρια στην Μάντσεστερ!

Τον οικονομικό απολογισμό του… εφιάλτη Ντέιβιντ Μόγιες έβγαλε στη δημοσιότητα το αρμόδιο επιτελείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο υπολόγισε πως η… χασούρα του αγγλικού συλλόγου ανέρχεται σε 65 εκατομμύρια ευρώ!

Είναι αλήθεια πως οι 11 μήνες που κάθισε στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» ο Σκωτσέζος τεχνικός, αποδείχθηκαν καταστροφικοί σε όλα τα επίπεδα. Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί με την πρόσληψή του διαψεύστηκαν πανηγυρικά, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ να υποστεί αγωνιστικό διασυρμό και σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι οικονομικοί αναλυτές των «μπέμπηδων», χάθηκαν περίπου 45 εκατομμύρια από τη μη συμμετοχή της ομάδας στο Champions League, ενώ άλλα περίπου 10 εκατομμύρια χάθηκαν από το μειωμένο μπόνους της Premier League, λόγω της χαμηλής θέσης (7η) που κατέληξε στο πρωτάθλημα. Σε αυτά προσθέστε και περίπου 5 εκατομμύρια που λάμβαναν ως μισθό ο Μόγιες και το επιτελείο του, συν περίπου 5 εκατομμύρια από χαμένες χορηγίες και άλλα έσοδα λόγω της κακής εικόνας. Σύνολο 65 εκατομμύρια εσόδων, τα οποία η Μάντσεστερ δεν μπορεί να υπολογίζει για την τρέχουσα περίοδο.

Παρόλα αυτά, η οργάνωση του αγγλικού κλαμπ βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο, που ακόμη και με τις συγκεκριμένες απώλειες εσόδων, παραμένει οικονομικά αυτάρκης και μάλιστα εκταμίευσε το ποσό ρεκόρ των 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταγραφική του ενίσχυση, μετά την πρόσληψη του Ολλανδού Λουίς Φαν Γκάαλ στον πάγκο της ομάδας!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα