Ο Ζαγοράκης για την απασχόληση των νέων

Τις «πρωτοφανείς», όπως τις χαρακτήρισε, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στις οποίες καλείται να επιβιώσει σήμερα η νέα γενιά, κυρίως στα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Νότου και ιδιαίτερα την Ελλάδα, επεσήμανε με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την Απασχόληση των Νέων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ευρωβουλευτής: «Ποτέ στο παρελθόν η Ευρώπη δεν διέθετε μια νέα γενιά με τόσα προσόντα. Ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουμε υποχρέωση να δράσουμε, να εξαντλήσουμε όλες τις θεσμικές μας δυνατότητες, ώστε να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η μεγαλύτερη κοινωνική μάστιγα της εποχής μας. Οφείλουμε να απαιτήσουμε όχι μόνο την γρήγορη εφαρμογή των χρηματοδοτικών εργαλείων που ήδη διατίθενται, αλλά κυρίως να θεσπίσουμε νέους ευέλικτους μηχανισμούς, άμεσα προσαρμόσιμους στην οικονομική πραγματικότητα κάθε κράτους- μέλους».

Ο κ. Ζαγοράκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη λήψης άμεσων πρωτοβουλιών σε θέματα που σχετίζονται με την απασχόληση των νέων, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας και η προώθηση φοροελαφρύνσεων για την νεανική επιχειρηματικότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. «Κάθε χρηματοδοτική διευκόλυνση, είτε μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, είτε μέσω προγραμμάτων όπως το COSME για την ανταγωνιστικότητα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είτε μέσω χαμηλότοκων δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, πρέπει να τεθεί άμεσα στη διάθεση των νέων», ανέφερε ο Έλληνας ευρωβουλευτής στο τέλος της δήλωσής του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα