Ο Θεοδωράκης αναλύει τις προτάσεις του για το νέο φορέα

Τις προτάσεις του για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς για την ηγεσία της οποίας είναι υποψήφιος θα παρουσιάσει αύριο, Τρίτη  στις 12 το μεσημέρι, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Μετά την εκλογή αρχηγού στις 12 και 19 Νοεμβρίου έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να συγκροτήσουμε ένα κόμμα – κίνημα χρήσιμο στην πατρίδα και την κοινωνία», αναφέρει η ανακοίνωση του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος δεσμεύεται να γίνει το επιχειρησιακό «Κέντρο της Αλλαγής».

«Με μια αρχή: Οι αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στο κράτος, στην κοινωνία, στην πολιτική, θα πρέπει πρώτα από όλα να γίνονται πράξη με τη δική μας δράση στους δικούς μας χώρους», τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Στη Σαμοθράκη

Στη Σαμοθράκη βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του ο Σταύρος Θεοδωράκης και έκανε την παρακάτω ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια.  «Ένα βράδυ του Σεπτέμβρη στη Σαμοθράκη έβρεξε όσο βρέχει έναν ολόκληρο χειμώνα στη Θεσσαλονίκη. Τα νερά μπήκαν σε σπίτια, σε μαγαζιά, ξηλώθηκαν δρόμοι, γεφύρια και καλντερίμια. Το Δημαρχείο και το Κέντρο Υγείας γέμισαν από τόνους λάσπης.

Παλιά ρέματα ξύπνησαν, υπόνομοι άνοιξαν, το σύστημα ύδρευσης σε πολλά χωριά καταστράφηκε. Και το νησί κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τον Μάρτιο του 2018.

Α! Κατέρρευσε τμήμα του Πύργου του Φονιά και καταστράφηκε μέρος του αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης.
Γι αυτό, λοιπόν, στην Εθνική επέτειο πήγα στη Σαμοθράκη.

Για να σφίξω το χέρι των κατοίκων και να τους πω ότι δεν είναι μόνοι. Και πρέπει ΤΩΡΑ να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις. Να δοθούν λεφτά για την αποκατάσταση των ζημιών. Οι λάσπες και τα μπάζα έχουν απομακρυνθεί.
Είπα μπράβο στο Δήμαρχο για τις άμεσες παρεμβάσεις. ΤΩΡΑ όμως πρέπει να ξεκινήσουν μελέτες για τα ρέματα της Χώρας, την ύδρευση και την αποχέτευση του νησιού, τη δημιουργία νέου οδικού δικτύου, τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων. Η καταιγίδα φανέρωσε πολλά λάθη.

Μπαζωμένα ρέματα, σαθρές υποδομές, «γυμνές» πλαγιές. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, παρεμπιπτόντως πρέπει να προχωρήσουν σε βιολογικές καλλιέργειες, να μειωθεί η ελεύθερη κτηνοτροφία που εξαφανίζει τη βλάστηση.

Η Σαμοθράκη μπορεί, εν ολίγοις, να γίνει ακόμη πιο όμορφη και πιο ασφαλής.
Αρκεί να ξυπνήσουν και εδώ, στα υπουργεία. Γι αυτό, λοιπόν, πήγα στη Σαμοθράκη. Και τους ευχαριστώ όλους για τη φιλοξενία”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα