«Ο Θεοδωρίδης έφερε τον Κουτσοκούμνη»!

Τα είπε… όλα ο Βίκτωρας Μητρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Sport-FM 94,6 και στον Κυριάκο Θωμαϊδη, σημειώνοντας πως ο Θόδωρος Θεοδωρίδης επέβαλλε τον Κουτσοκούμνη ως επιτετραμμένο της UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι αυτός με τη σειρά του προσπαθεί να επιβάλει τον Γκαγκάτση.

«Η τοποθέτηση του Κουτσοκούμνη ως γενικού επιτετραμμένου ήταν υπερβολικά ατυχής για να μην πω σκόπιμη. Από το 2001 μέχρι σήμερα που είναι πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει η μεγαλύτερη διαφθορά από κάθε άλλο μέλος της ΟΥΕΦΑ. Άρα η επιλογή είναι ή ατυχής ή σκόπιμη. Το να μιλάει την ελληνική γλώσσα δεν θα έπρεπε να είναι το βασικό κριτήριο, αλλά το αν μπορεί να καθαρίσει τον βόθρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απέδειξε ότι είναι ο πλέον ακατάλληλος να κάνει αυτή τη δουλειά.

Η Πολιτεία τον εμπιστεύτηκε, ο κ. Κοντονής χαιρέτησε την επιλογή του, αλλά δεν δικαιώνεται. Η πρώτη του δουλειά ήταν να βάλει από το παράθυρο τον Γκαγκάτση. Ήταν πίεση του Κουτσοκούμνη στους τέσσερις μεγάλους να μπει ο Γκαγκάτσης. Είναι φίλοι από το 2001, συναντιούνται, τρώνε ο ένας στο σπίτι του άλλου. Είχαν σχεδιάσει από τον περασμένο Μάιο να μπει στη διοικούσα, αλλά δεν έγινε λόγω του θέματος με την κάρτα υγείας και τελικά βρήκαν τον τρόπο να τον βάλουν από το παράθυρο σαν υπάλληλο, χωρίς να σκεφτούν τι μπορεί να γεννήσει αυτό το πράγμα.

Θεωρητικά, αν ήμουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και υπήρχε μια καταδικαστική απόφαση, θα έλεγα ότι είμαι γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού και μπορώ να πηγαίνω παντού, δεν μου το απαγορεύει κανείς. Ή θα μπορούσε να πάρει τώρα τον κ. Γκιρτζίκη γενικό διευθυντή στον Ολυμπιακό. Υπάρχει καταστρατήγηση του νόμου που πρέπει να τη δει η Πολιτεία. Αντί γι’ αυτό σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο κ. Βασιλειάδης λέει ότι είναι εργαζόμενος. Πώς εργαζόμενος, με ιδιότητες προέδρου;» αναρωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και πρόσθεσε: «Είναι δεδομένο 100% ότι ο κ. Θεοδωρίδης επέβαλε τον Κουτσοκούμνη. Έχει 210 χώρες η FIFA, δεν μπορεί να ασχολείται με την Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι ο Ινφαντίνο χρωστάει την εκλογή του ως πρόεδρος στον Θεοδωρίδη. Και στην UEFA, αντί να βγει ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, ο Βιγιάρ, που έχει τόσες ομάδες να διεκδικούν ευρωπαϊκά τρόπαια, έχασε από έναν ασήμαντο, έναν Σλοβένο. Ο κ. Βιγιάρ δεν παίρνει εντολές, ούτε από τον Θεοδωρίδη, ούτε από κανέναν άλλον. Ήθελαν ανθρώπους του χεριού τους. Εννοείται ότι πιστεύω ακράδαντα ότι τα νήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου τα κινεί ο Θεοδωρίδης. Και το πιστεύω για έναν απλό λόγο: Πού ήξερε ο Κουτσοκούμνης ποιος είναι ο Δρόσος, ο Γέροντας και οι άλλοι; Αυτούς δεν τους ξέρει η μάνα τους».

Στην ερώτηση ποιος μεσολάβησε για την επιλογή της Επιτροπής Εξομάλυνσης, απάντησε: «Κάποιος που είναι ενδιάμεσος μεταξύ του Μαξίμου και του κ. Θεοδωρίδη. Ο καθένας έχει φαντασία και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει. Ο Κουτσοκούμνης πού τους ήξερε; Τον Τριτσώνη και τον Κουκουλάκη πού τους ήξερε; Για να μη φτάσουμε σε φαιδρότητες όπως για τα “μωράκια”. Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα μέλλον, κανένας φραγμός. Έβαλαν τον Γκαγκάτση για να φτάσουμε στο σημείο να έχει κάθε ομάδα της Σούπερ Λίγκας τρεις ψήφους και αυτό είναι ένα σχέδιο γνωστό. Υπάρχει διάταξη του Κοντονή που νομίζει ότι νομιμοποιεί την Επιτροπή Εξομάλυνσης. Πάσχει όμως. Αν προσφύγω όμως στο δικαστήριο και ακυρώσω τη διάταξη, ποιος λέει ότι δεν θα επιβληθεί μια άλλη; Η ΕΠΟ προανήγγειλε συνέλευση για την εκλογή εκπροσώπου στην ΕΟΕ. Είστε σίγουρος ότι είναι νόμιμη η προκήρυξη; Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Και ο κ. Πιλάβιος ήταν και στην ΕΟΕ, τι είχε προσφέρει;».

Αναφερόμενος, τέλος, στις κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο κατέληξε: «Μπορεί να έχουν τη βούληση οι κυβερνώντες, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Μακάρι να χτυπούσε τη διαφθορά η κυβέρνηση. Αν μπορούσε να το κάνει, θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Ούτε αυτό όμως δεν κάνει. Στο νομοσχέδιο του Κοντονή υπήρχε η διάταξη για να έχει κάθε σωματείο μια ψήφο, κάτι που θα διέλυε κάθε παράγκα του ποδοσφαίρου, γιατί δεν μπορούν να ελεγχθούν χιλιάδες σωματεία, αλλά κάποιο αόρατο χέρι τον εμπόδισε. Πείτε μου ένα επίτευγμα εκτός των αθλητικών δικαστών, στο οποίο να πέτυχε η κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα