Ο Θρύλος το πάλεψε, αλλά η Φενέρ είχε Ζέλικο

Κρίμα για τον Ολυμπιακό, αλλά το ελληνικό μπάσκετ παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης. Οι πρωταθλητές της χώρας μας δεν κατάφεραν να κάνουν διπλή υπέρβαση, έχασαν 80-64 από τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μίας ομάδας με διπλάσιο μπάτζετ, ωστόσο έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν πρωταθλητές.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού παγιδεύτηκαν στην τακτική του Ζοτς, ο οποίος ξέρει την ψυχολογία των Ελλήνων και έκανε που έπρεπε, δηλαδή δεν ανέβασε ποτέ το ρυθμό, δεν ήθελε να ρισκάρει να πάνε οι δύο ομάδες κουρασμένες στο τελευταίο πεντάλεπτο κοντά στο σκορ και έδωσε εντολή  “τουρμπάρισμα” από το 25′ μέχρι το 35′, για να πάρει διαφορά η Φενέρ και να μην απειληθεί στο τέλος.

Ο Ολυμπιακός είχε τους σέντερ του σε καλή μέρα και τον Μάντζαρη όπως πάντα εκτελεστή, αλλά δυστυχώς ο Πρίντεζης ήταν εκτός αγώνα, ενώ ο Σπανούλης δεν βρήκε τους χώρους παρά μόνο να κάνει μερικές καλές πάσες κάτω από το καλάθι και να βάλει έξι πόντους στην αρχή, που όμως δεν του τόνωσαν την ψυχολογία όσο θα περίμενε κανείς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τουρκική ομάδα κατακτά τη Euroleague, με έναν Έλληνα παίκτη, όμως, στη σύνθεσή της, τον Κώστα Σλούκα που στα 27 του γίνεται τρίτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα