Ο Θόδωρος, ο Βιγιάρ, ο Πλατινί, ο Μπλάτερ και τα άλλα παιδιά…

Στον ευρωπαϊκό –αλλά και στον παγκόσμιο– χώρο του ποδοσφαίρου η σύλληψη και προφυλάκιση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αντιπροέδρου της FIFA και μεγαλοστελέχους της UEFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, ήταν κεραυνός εν αιθρία. Κι αυτό γιατί εκτός του γεγονότος ότι δεν είχε ποτέ διατυπωθεί κάποια κατηγορία εις βάρος του, μέχρι το «παραπέντε», ήταν υποψήφιος τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη θέση του προέδρου της UEFA. Υποψηφιότητα που τελικά δεν υπέβαλε όταν αντελήφθη ότι ο… Μέτερνιχ του 21ου αιώνα που ακούει στο όνομα Θεόδωρος Θεοδωρίδης, γενικός γραμματέας της UEFA είχε φροντίσει όχι μόνο η εκλογή του προέδρου της UEFA να γίνει στην Αθήνα αλλά είχε εξασφαλίσει και την εκλογή του Σλοβένου, Αλεξάντερ Σεφερίν.

Το γεγονός ότι την κορυφαία θέση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου «κατέλαβε» ένας εκπρόσωπος μικρού ευρωπαϊκού κράτους, πρώην νομικός της UEFA δεν πρέπει να μας παραξενεύει. Επί των ημερών του κυρίου Θεόδωρου στην ΕΠΟ και στην UEFA κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκαναν κάποια μικροστελέχη από μικρά κρατίδια με στάθμη ποδοσφαίρου πολύ κατώτερη από τη δική μας.

Υπενθυμίζουμε ότι από τη γειτονική Μάλτα στις εκλογές της ΕΠΟ επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση ήταν πάντοτε παρών κάποιος κύριος Σαμπέιν, ώστε να υποστηρίζει επιτυχώς τις επιλογές του Θόδωρου. Επίσης, πρόσφατα το πάνω χέρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχε ο Κύπριος Κωστάκης Κουτσοκούμνης –επίσης επιλογή του Θόδωρου– του οποίου το ποδοσφαίρου της χώρας του έχει χαρακτηριστεί ως το πιο διεφθαρμένο της Ευρώπης. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και πάλι όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία, αφού στην Ελλάδα οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές εκπροσωπούνται από τον Σέρβο κ. Ζόραν Λάκοβιτς (αρχικά) και από τον Μαλτέζο –πάλι Μαλτέζος;– κ. Βασάλο.

Αλλά ας πάμε παρακάτω…

Τους καθάρισαν στεγνά

Η σύλληψη και η προφυλάκιση του Βιγιάρ ήταν η συνέχεια μίας σειράς αποκαλύψεων για διαφθορά και εξοστράκισης από τους προεδρικούς θώκους των Μισέλ Πλατινί –κολλητού του Θ. Θεοδωρίδη που τον «έσπρωχνε» στις κορυφαίες θέσεις της UEFA– και του Ζόζεφ Μπλάτερ.

Χωρίς να περιμένουν αποφάσεις δικαστηρίων οι αρμόδιες επιτροπές της UEFA με συνοπτικές διαδικασίες απομάκρυναν τους Βιγιάρ, Πλατινί και Μπλάτερ. Ως εδώ καλά…

Αν όμως ρίξουμε μία ματιά στην Ελλαδίτσα μας τότε σε ανάλογες περιπτώσεις είναι προφανές ότι οι ευαισθησίες της UEFA και κυρίως του Θ. Θεοδωρίδη πήγαν περίπατο. Και πήγαν περίπατο αφού κυρίως αφορούσαν κατηγορίες για διαφθορά για φίλους του και κολλητούς του.

Έτσι, ο συμμαθητής του και φίλος του, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ είχε παραπεμφθεί αμετάκλητα στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων για απιστία εις βάρος της ΕΠΟ ύψους 12 εκατ. ευρώ στηριζόμενος στις πλάτες του Θ. Θεοδωρίδη εξακολουθεί να παραμένει.

α) Μέλος των διασυλλογικών οργανώσεων της UEFA (Champions League-Εuropa League)

β) Παρατηρητής αγώνων διασυλλογικών οργανώσεων (Champions League-Εuropa League)

γ) και το κυριότερο μέλος του κορυφαίου αθλητικού δικαστηρίου CAS που επιλαμβάνεται υποθέσεων που αφορούν αποφάσεις προσφυγών κατά UEFA και FIFA.

Δηλαδή με λίγα λόγια, ο κατηγορούμενος κακουργηματικά στην Ελλάδα για αδικήματα εις βάρος του ποδοσφαίρου είναι ενεργό μέλος του κορυφαίου αθλητικού δικαστηρίου και για ποδοσφαιρικά ζητήματα στο οποίο καταφεύγουν ομάδες και ομοσπονδίες κατά αποφάσεων UEFA και FIFA.

Το ίδιο και ο έτερος… Καππαδόκης, Βασίλης Γκαγκάτσης. Ενώ είχε παραπεμφθεί για την ίδια αιτία –Κάρτα Υγείας– στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων εκπροσωπεί κατά ευθεία παράβαση του νόμου Φούρα περί κολλημάτων αθλητικών παραγόντων την Super League ενώπιον τηλεοπτικών φορέων και υπουργών οι οποίοι ενώ έχουν τη θεσμική υποχρέωση να τον κηρύξουν έκπτωτο γίνονται ομοτράπεζοί του.

Ένα άλλο μέλος της παρέας, ο κ. Σταυρόπουλος, μέλος της εταιρείας PC System, επίσης κατηγορούμενος για την κάρτα υγείας ως φίλος του κ. Θεοδωρίδη παραμένει στις λίστες παρατηρητών διασυλλογικών οργανώσεων της UEFA.

Ο κοινός παρονομαστής των κ.κ. Πιλάβιου, Γκαγκάτση και Σταυρόπουλου, είναι η σύνδεση με τον Θ. Θεοδωρίδη και το κοινό… εδώλιο για την κάρτα υγείας. Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα… Ενώ ο Θ. Θεοδωρίδης από το 1997 ως το 2008 ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά περίεργο τρόπο –αλλά μάλλον προσωρινό– απέφυγε τη δίωξη για την κάρτα υγείας όταν όλα τα άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ κάθονται ήδη στο σκαμνί για τις ενέργειές τους.

Η απαλλαγή –ενδεχομένως προσωρινή– του Θ. Θεοδωρίδη από κάθε κατηγορία για την Κάρτα Υγείας επίσης περιέργως δεν ίσχυσε για τον αντικαταστάτη του μικροφουκαρά Δεσύλλα, ο οποίος δε συμμετείχε καν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το 2005, όταν υπογράφηκε η αμαρτωλή σύμβαση και που όμως θα καθίσει στο εδώλιο. Μία καλή εξήγηση από τον κ. Θεοδωρίδη θα ήταν ότι τοποθετεί σε επιτροπής της UEFA τους παραπάνω προαναφερόμενους παράγοντες λόγω τύψεων…

Δεν γίνεται

να περάσει στο «ντούκου»

Βέβαια, όπως γίνεται αντιληπτό, τα όσα αναφέρουμε παραπάνω δεν γίνεται να τα περάσουν «ντούκου» οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας, αλλά και οι αρμόδιες αρχές της UEFA, όση επιρροή κι αν διαθέτει ο κύριος Θόδωρος. Κι επειδή η Κάρτα Υγείας είναι ένα μόνο από τα ελληνικά «ντεσού» του κ. Θόδωρου θα έχουμε την ευκαιρία στα επόμενα φύλλα της «Α» να εστιάσουμε και σε άλλες δραστηριότητες του κορυφαίου Έλληνα αθλητικού παράγοντα από το 1997 έως το 2008. Που για το χρονικό διάστημα των 10 ετών δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έμαθε και δεν διαπίστωσε τίποτα για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης δεν έμαθε τίποτα για τις εταιρείες που υλοποίησαν το μεγάλο πρότζεκτ της ΕΠΟ για τα ενωσιακά γήπεδα, ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ, ποιες δηλαδή έλαβαν μέρος, ποια άτομα ήταν στο Δ.Σ. αυτών, ή αν χωρίς να το αντιληφθεί συμμετείχαν και συγγενικά του πρόσωπα…

Τελειώνοντας, πρέπει να τονίσουμε ότι η χειραγώγηση των εκλογικών ψήφων της ΕΠΟ, που από 55 αρχικά έγιναν 181, επί προεδρίας Γ. Σαρρή, και περίπου 400 από τον νόμο Ορφανού, ξανακύλησαν στους 71 με την τροπολογία Βασιλειάδη. Προφανώς, ο Θ. Θεοδωρίδης δεν είχε και δεν έχει ιδέα πώς γίνονται οι εκλογές στην ΕΠΟ και τι ποσά διακινούνται. Που να φτάσουν οι πληροφορίες αυτές στο θέρετρό του στη Γενεύη;

Το γεγονός, ότι η υπόδειξη για εκλογικό σώμα 71 ψήφων έγινε από τον «κολλητό» του Θόδωρου, Ζόραν Λάκοβιτς, που υποχρέωσε τους Β. Γραμμένο και σία να υιοθετήσουν το εκλογικό σύστημα των 71 μόνο ψήφων υποθέτουμε ότι θα ήταν γνωστό στον κ. Θεοδωρίδη. Πολύ απλά θα σκέφτηκε ότι δεν πρέπει να ξοδεύονται εν μέσω κρίσης «μαύρα» κονδύλια για 181 ψήφους κι έκανε οικονομία, αφού πλέον τα κονδύλια αυτά θα περιορίζονται σε 71! Με λίγα λόγια, προσέφερε υπηρεσίες στους μεγαλοπαράγοντες, ώστε να διαθέτουν τα λεφτά τους και σε ευαγή ιδρύματα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα