Ο «ιμάμης» από το Μπαγκλαντές, το παράνομο «τζαμί» και η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.

Να προλάβουν φαινόμενα ριζοσπαστικοποίησης σε παράνομους χώρους λατρείας του Ισλάμ θέλουν οι αστυνομικοί, μετά την προσαγωγή ενός «ιμάμη» (σ.σ. έτσι τουλάχιστον αυτοπροσδιορίστηκε στην ΕΛ.ΑΣ.) από το Μπαγκλαντές και τεσσάρων ομοεθνών του. Η ομάδα αυτή επισκέπτονταν καθημερινά «ύποπτο» άτυπο χώρο λατρείας στην Αθήνα.

Ο ηλικίας περίπου 30 ετών υπήκοος Μπαγκλαντές συνελήφθη και αναμένεται να απελαθεί καθώς δεν έχει έγγραφα παραμονής στη χώρα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι εκφράζει σκληρές θέσεις για τη Δύση. Αυτός και οι ομοεθνείς του είχαν μετατρέψει μια αποθήκη σε άτυπο χώρο λατρείας του Ισλάμ, όπου και ασκούσαν κριτική στον δυτικό τρόπο ζωής αλλά και στους μουσουλμάνους που δεν ακολουθούν κατά γράμμα το Κοράνι. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., έφθαναν στο σημείο να προβαίνουν σε παρατηρήσεις σε βάρος γυναικών που κυκλοφορούσαν στην Αθήνα χωρίς να τηρούν τους κώδικες ντυσίματος και συμπεριφοράς που ορίζει το Ισλάμ.

Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ έχουν στήσει δίκτυ γύρω από τα παράνομα «τζαμιά» στην Αττική και έχουν θέσει υπό παρακολούθηση άτομα με ακραίες ιδέες και αντιλήψεις. Τέλος, όσον αφορά τον 30χρονο συλληφθέντα, πρόκειται για άτομα που λειτουργούσε αυτόνομα και μεμονωμένα ενώ στις επαφές και συνομιλίες του, εμφάνιζε ακραίες και απόλυτες αντιλήψεις για Ευρώπη και ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα