“Ο Καμμένος είναι ο Έλληνας Λεπέν”

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το «Πολιτικό Εργαστήριο για τη Σοσιαλδημοκρατία» της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Δράμα υπό τον τίτλο «Υπάρχουν ευρωπαϊκές απαντήσεις στους Τραμπ. Συμπεράσματα από τις Ολλανδικές και Γαλλικές εκλογές» ήταν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Γιώργος Σιακαντάρης, υπεύθυνος του Εργαστηρίου και μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ χαιρέτισαν την εκδήλωση και συμμετείχαν με παρέμβαση οι βουλευτές Δράμας και Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου και Ιλχάν Αχμέτ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ανέφερε μεταξύ άλλων για τις γαλλικές εκλογές ότι πρέπει να ηττηθεί η ακροδεξιά στον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών και να στηριχθεί ο Μακρόν από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Στηλίτευσε την απαράδεκτη (όπως είπε χαρακτηριστικά) στάση του Μελανσόν να προτείνει ψήφο κατά συνείδηση μεταξύ Μακρόν και Λεπέν και έγινε εκτενής συζήτηση για τον λαϊκισμό σε Ευρώπη και Ελλάδα και ποιες προοδευτικές πολιτικές πρέπει να ασκηθούν για να ηττηθεί. Τονίσθηκε ότι στη χώρα μας η ακροδεξιά Χ.Α. είναι πέρα από τη Λεπέν, καθώς κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση, ενώ ο “Έλληνας Λεπέν” είναι ο Καμμένος με βάση τις πολιτικές του (σύμφωνο συμβίωσης, τζαμί κ.ά.). Τέλος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επεσήμανε ότι οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις σε όλη την Ε.Ε. δεν έχουν αναπτύξει αυτά τα χρόνια πολιτικές ευρωπαϊκές ολοκλήρωσης και τόνισε ότι απαιτούνται ηγέτες με όραμα που θα την προωθήσουν ταυτοχρόνως με μία πολιτική ανάπτυξης και όχι δογματικής λιτότητας.

Για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε την ανάγκη ανανέωσης και ενότητας για να επιτευχθεί η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Επεσήμανε ότι στόχος είναι ο ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας και στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να οδηγεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στη Δράμα ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη, ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση, παρουσίασε τις προτάσεις του και συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Δράμας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα