“Ο Καμμένος ελέγχεται μόνο για τις πράξεις του- Θα πάει στο πάτο μαζί με τον Τσίπρα”

Σφοδρή αναμένεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης  και αντιπολίτευσης τη  Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στη Βουλή στη συζήτηση για τη πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.Ο Μάκης Βορίδης με συνέντευξή του στο ΑΠΕ αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως “αυτή η υπόθεση δεν θα «ρίξει» την κυβέρνηση”.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εναγκαλιστεί τόσο σφιχτά τον Πάνο Καμμένο, ώστε θα πάνε μαζί στον πάτο”. είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα, ο βουλευτής της ΝΔ  εξήγησε:

«Ο πόθος του κ. Τσίπρα για παραμονή στην εξουσία είναι τόσος ώστε να έχει εναγκαλιστεί τον κ. Καμμένο τόσο σφιχτά, ώστε θα πάνε στον πάτο μαζί. Αλλά γιατί διαχωρίζουμε τον κ. Τσίπρα από τον κ. Καμμένο; Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Ο κ. Καμμένος είναι η πιο vulgaire (για να χρησιμοποιήσω και τα γαλλικά, που εσχάτως εξετίμησε ο πρωθυπουργός) εκδοχή του κ. Καμμένου. Αυτό όμως είναι διαφορά ύφους, όχι ποιότητας».

Αναφερόμενος στα έγγραφα που προσκόμισε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, τα οποία ήταν χαρακτηρισμένα «απόρρητα», ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι «όταν ένα έγγραφο κατατίθεται στη Βουλή στα πλαίσια κοινοβουλευτικής διαδικασίας, οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε αυτό».

Δήλωσε ακόμη ότι ι κ. Καμμένος εμπλέκεται συνεχώς σε δυσώδεις υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη και το Κοινοβούλιο.

«Υπενθυμίζω ότι οι συνομιλίες του με τον ισοβίτη και η εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, καθώς και η υπόθεση με την αγοραπωλησία βλημάτων στην Σαουδική Αραβία απασχολούν ήδη το Κοινοβούλιο, και είμαι βέβαιος ότι θα το απασχολήσουν εντονότερα και στην επόμενη περίοδο που θα έχει διαφορετική σύνθεση.

Διευκρινίζω όμως ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι πάντοτε η ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας στον δημόσιο βίο και όχι η εκδίκηση, ανεξαρτήτως του πόσο χυδαία ή άδικα μπορεί να φέρονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Ο κ. Καμμένος δεν ελέγχεται για το ποιόν του ή για τον χαρακτήρα του, αλλά μόνο για τις πράξεις του».

Ο Μάκης Βορίδης χαρακτηρίζει το «κοινωνικό μέρισμα» προϊόν σφάλματος ωστόσο δηλώνει ότι φέτος το ψήφισε η ΝΔ γιατί «είχε διασφαλιστεί η μη διατάραξη της εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

Για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Ερωτηθείς, ως βουλευτής υπολοίπου Αττικής, για την πλημμύρα στην Μάνδρα, ο κ. Βορίδης δηλώνει ότι «η απόδοση ευθυνών είναι ένα θέμα που παραμένει ανοικτό» σημειώνοντας ότι «οι ευθύνες είναι βαριές και δεν μπορούν να αποσειστούν με εύκολες και ανούσιες δικαιολογίες για διαχρονικά προβλήματα».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis και τις πληροφορίες που θέλουν εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο πρώην υπουργούς Υγείας, ο ίδιος ως πρώην υπουργός δηλώνει ότι «αδημονεί να αποκαλυφθούν οι εμπλεκόμενοι» αναφέροντας ταυτόχρονα ότι «η εμπειρία μέχρι στιγμής από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας είναι “άνθρακες ο θησαυρός”». Πάρα ταύτα, πιστεύει ότι η ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα έκανε «υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση».

Βέβαιος για αυτοδυναμία

Τέλος, ο κ. Βορίδης, δηλώνει τη βεβαιότητά του για την αυτοδυναμία της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε ανάγκη για μετεκλογική συνεργασία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα