Ο Κατσιαντώνης διαφοροποιήθηκε κι ετοιμάζεται για έξοδο από την Ένωση Κεντρώων

Φαίνεται πως ο Γιώργος Κατσιαντώνης είναι έτοιμος να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Ο βουλευτής Λαρίσης της Ένωσης Κεντρώων, που είναι θετικός να μεταγραφεί στο Κίνημα Αλλαγής και να κατέλθει στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος με το νέο φορέα στην Ελασσόνα διαφοροποιήθηκε ανοικτά με το κόμμα του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Η όλη διαδικασία που έχει ξεκινήσει επιβάλλεται πλέον να ολοκληρωθεί ώστε να κλείσει ο κύκλος των πυροδοτούμενων εθνικιστικών εξάρσεων και διπλωματικών ζητημάτων που άρχονται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και που έμειναν άλυτα όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους που δεν είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε εδώ», τονίζει ο κ. Κατσιαντώνης σε συνέντευξή του.

Ο βουλευτής προσθέτει ότι «εν έτει 2018 οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της σύνθετης ονομασίας, πάντα στο πλαίσιο των όρων που προστάζουν η ορθή εξωτερική πολιτική και η διπλωματία που ακολουθεί η χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι είναι αμετακίνητη στη θέση της να μην δεχτεί τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας, καθώς εκτιμά ότι αυτό θα την οδηγήσει σε επιστροφή του αλυτρωτισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα