Ο Κεφαλογιάννης ρωτά την Κομισίον για grexit από τη Σένγκεν

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε σήμερα ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα απειλείται με έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Δεδομένου ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους Έλληνες πολίτες που μετακινούνται στο εξωτερικό, ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έκανε συγκεκριμένα την ακόλουθη ερώτηση:

“Η Ελλάδα μετέχει στη Συμφωνία του Σένγκεν από το 2000, δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες της να μετακινούνται ελεύθερα στα κράτη μέλη που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη συμφωνία.

Η όξυνση του προσφυγικού προβλήματος έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα ειδικότερα για τις χώρες που αποτελούν την πύλη εισόδου προς την Ε.Ε. καθώς δέχονται το μεγαλύτερο κύμα προσφυγικών ροών.

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους Έλληνες πολίτες η αυξανόμενη φημολογία περί εξόδου της Ελλάδας από την Συμφωνία Σένγκεν καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από πρόσφατη συμφωνία με χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Για τους Έλληνες πολίτες η συμμετοχή της Ελλάδας στη Συμφωνία του Σένγκεν αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα που εξασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση πολιτών από και προς την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-Υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τη Συμφωνία Σένγκεν λόγω μη τήρησης δεσμεύσεων εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης;”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα