Ο Κιμ απειλεί να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να «συρρικνώσει» τις ΗΠΑ σε «στάχτες και σκοτάδι»

Νέες πυρηνικές απειλές κατά Ιαπωνίας και ΗΠΑ εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα δείχνοντας ότι ο δικτάτορας ηγέτης , Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι αποφασισμένος για πόλεμο.

Πιο συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) απείλησε με χρήση πυρηνικών όπλων για να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να εξαλείψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες και σκοτάδι», για την υποστήριξή τους στη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά της Πιονγιάνγκ.

Η απόφαση αυτή, προβλέπει την ενίσχυση των διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την 6η ισχυρότατη πυρηνική δομική που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό που διαχειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας, αλλά και την άσκηση προπαγάνδας, ζήτησε την διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο και χαρακτήρισε ως «όργανο του διαβόλου» το οποίο απαρτίζεται από «διεφθαρμένες» χώρες που ακολουθούν τις διαταγές των ΗΠΑ.

“Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει κοντά μας”

«Τα τέσσερα νησιά του αρχιπελάγους θα πρέπει να βυθιστούν στη θάλασσα από την πυρηνική βόμβα του Τζούτσε. Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει κοντά μας», δήλωσε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το KCNA.

Το Τζούτσε είναι η ιδεολογία του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, η οποία συνιστά μίξη του Μαρξισμού και μιας εξτρεμιστικής μορφής απομονωμένου εθνικισμού, την οποία κήρυττε ο Κιμ Σουνγκ, παππούς του τωρινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, υπενθυμίζει το Reuters.

«Ας εξαλείψουμε την αμερικανική ηπειρωτική χώρα σε στάχτες και σκοτάδι. Ας βγάλουμε το άχτι μας με κινητοποίηση όλων των μέσω αντιποίνων που έχουμε ετοιμάσει μέχρι στιγμής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, η τελευταία αυτή απειλή ξεχώρισε την Ιαπωνία επειδή «χορεύει στους ρυθμούς» των ΗΠΑ. Παράλληλα κάνει αναφορά στους Νοτιοκορεάτες, χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες και σκυλιά» των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αυτή η ανακοίνωση είναι ακραία προκλητική και εξωφρενική. Είναι κάτι που υπογραμμίζει ιδιαίτερα τις τοπικές εντάσεις και είναι απολύτως απαράδεκτη», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga, σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα