Ο Κιμ Γιονκ Ουν εκτόξευσε πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία (βίντεο)

Ανησυχία στον πλανήτη προκαλεί η νέα πρόκληση από τον Κιμ Γιονκ Ουν που εκτόξευσε πύραυλο απου πέρασε πάνω από την βόρεια Ιαπωνία, όπως δήλωσαν οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο. Το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις.

Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν προσπάθησαν να καταρρίψουν τον πύραυλο, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό έδαφος κατά τις 06.06 τοπική ώρα (00.06 ώρα Ελλάδας).Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας είπαν ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν κοντά στην Πιονγκγιάνγκ λίγο πριν τις 06.00 σήμερα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας, ο βαλιστικός πύραυλος ήταν κατά πάσα πιθανότητα μεσαίου βεληνεκούς, ίδιου τύπου με αυτόν που εκτοξεύτηκε τον Μάιο και τον οποίο η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει ότι θα εκτοξεύσει εναντίον της νήσου Γκουάμ, αμερικανικής επικράτειας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Ο πύραυλος έφτασε το ύψος των 550 χλμ», είπε ο υπουργός Ιτσουνόρι Ονοντέρα σε δημοσιογράφους. Διασπάσθηκε σε τρία κομμάτια προτού πέσει στον Ειρηνικό, πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα