Ο Κιμ εκτέλεσε αξιωματικό γιατί καθυστέρησε να εκτοξεύσει πύραυλο!

Αργοπορίες δεν συγχωρεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν και κάτι τέτοιο αν συμβεί το πληρώνεις με τη ζωή σου. Ο δικτάτορας ηγέτης της Βόρειας Κορέας δολοφόνησε αξιωματικό γιατί καθυστέρησε  να εκτοξεύσει πύραυλο!

Πρόκειται κατά πληροφορίες για τον διευθυντή του γραφείου 131, της υπηρεσίας, δηλαδή, που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και τη λειτουργία της βάσης εκτόξευσης πυραύλων.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun ο εν λόγω αξιωματικός εκτελέστηκε γιατί υπήρξε μια καθυστέρηση στην έκτη πυραυλική δοκιμή και τη φημολογούμενη κατάρρευση στοών που προκάλεσε το θάνατό 200 εργατών.

«Φαίνεται ότι ανέλαβε την ευθύνη για τα έργα στις εγκαταστάσεις που καθυστέρησαν την δοκιμή η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο αντί της άνοιξης όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη» ανέφερε πηγή στην εφημερίδα.

Ο Κιμ λέγεται ότι πήρε την απόφαση να εκτελέσει τον στρατηγό και νο2 της Νότιας Κορέας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο όρος Παέκτου, ένα ενεργό ηφαίστειο στα σύνορα με την Κίνα το οποίο έχει τεράστια μυθολογική σημασία για τη δυναστεία. Εκεί ο Κιμ πηγαίνει συνήθως προτού διατάξει την εκτέλεση κορυφαίων συνεργατών του.

Στο ίδιο βουνό είχε πάει και τον Απρίλιο του 2013, προτού στείλει στο απόσπασμα τον πρώην υπουργό Άμυνας Χιον Γιονγκ Σολ, αλλά και το Νοέμβριο του ίδιου έτους, πριν από την εκτέλεση και του θείου του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα