Ο Κλούνεϊ μίλησε ξανά για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Έναν ευχάριστα απρόσμενο πρέσβη υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων φαίνεται ότι έχει βρει η χώρα μας στο πρόσωπο του Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο Αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ επανήλθε μέσα σε λίγες μέρες στο θέμα της επιστροφής των γλυπτών, καθώς την Τρίτη, δήλωσε εκ νέου για το θέμα, να αρχίσει «μια ανοικτή συζήτηση» για την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα που εκλάπησαν από τον λόρδο Έλγιν. Είναι δε εξόχως σημειολογικό ότι η δήλωσή του για τα ελληνικά μνημεία έγινε στο Λονδίνο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Κλούνεϊ ζήτησε να διεξαχθεί «μια ανοικτή συζήτηση» για το θέμα, σημειώνοντας ότι τόσο το Βατικανό όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν.

Ο Τζορτζ Κλούνι έθεσε το ερώτημα «κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». «Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάς και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει» πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Ο Κλούνι, ο οποίος παραχώρησε τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της νέας ταινίας του με τίτλο «Μνημείων άνδρες» (The Monuments Men), είπε ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν, το περασμένο Σάββατο, απάντησε σε ερώτηση από ελληνίδας δημοσιογράφου σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Οπως αποκάλυψε, μετά από τις επίμαχες δηλώσεις κάποιοι του είπαν ότι «ως Αμερικανός δεν μπορεί να καταλάβει αυτά τα ζητήματα».

Ο συμπρωταγωνιστής του στην ταινία Μπιλ Μάρεϊ, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, είπε για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών: «Είχαν μια πολύ ωραία διαμονή εδώ, σίγουρα (εννοώντας τα Γλυπτά). Αλλά το Λονδίνο ασφυκτιά από κόσμο. Υπάρχει αρκετός χώρος στην Ελλάδα.»

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα